Educație

Guvernul premiază elevii cu 10 pe linie la Bacalaureat şi la Evaluarea Naţională. Ce sume de BANI vor primi

Elevii care au obţinut media 10 la examenul de bacalaureat vor fi premiaţi cu câte 3.000 de lei, stimulente urmând să primească şi absolvenţii de gimnaziu cu nota maximă la evaluarea naţională, potrivit unui proiect de hotărâre a Guvernului supus dezbaterii publice.

Guvernul premiază elevii cu 10 pe linie la Bacalaureat şi la Evaluarea Naţională. Ce sume de BANI vor primi  Foto arhiva Guvernul premiază elevii cu 10 pe linie la Bacalaureat şi la Evaluarea Naţională. Ce sume de BANI vor primi Foto arhiva

”Se aprobă acordarea de stimulente financiare în valoare de 1000 de lei fiecărui absolvent al clasei a VIII-a care a obţinut media 10 la evaluarea naţională pentru absolvenţii clasei a VIII-a – 2017. Se aprobă acordarea de stimulente financiare în valoare de 3000 de lei fiecărui absolvent de liceu care a obţinut media 10 la examenul naţional de bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2017”, se menţionează în proiectul Executivului.

Sumele necesare acordării acestor stimulente financiare se vor aloca din bugetul aprobat pe anul 2017 Ministerului Educaţiei Naţionale.


În 2017, 137 absolvenţi de liceu au obţinut media 10 la examenul de bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2017, iar 497 absolvenţi de clasa a VIII-a au obţinut media 10 la evaluarea naţională.

”Ţinând cont că este vorba de tineri absolvenţi de gimnaziu, respectiv de liceu cu rezultate remarcabile la învăţătură, care au toate şansele să continue să obţină performanţe în învăţământul liceal, respectiv în învăţământul universitar, apreciem că li se poate oferi un stimulent financiar care să fie util în dezvoltarea lor ulterioară, în domeniul profesional şi personal”, se arată în nota de fundamentare a actului normativ.


Premiile din acest an sunt identice cu cele acordate în 2016.

Ultimele Stiri
abonare newsletter