Educație

UPDATE - ADMITERE LICEE 2017. Listele cu REZULTATELE OFICIALE au fost publicate. Vezi AICI la ce LICEU a fost REPARTIZAT copilul tău.

ADMITERE LICEE 2017. Rezultatele repartizării în licee. Au fost publicate REZULTATELE OFICIALE ale repartizării computerizate în licee a absolvenților de clasa a VIII-a. VEZI AICI LISTELE...

Vezi AICI rezultatele OFICIALE ale repartizării.

ADMITERE LICEE 2017. Rezultatele repartizării în licee. În 12 iulie, se repartizează computerizat în învățământul liceal de stat absolvenții claselor a VIII-a, urmând ca în 13 iulie să fie afișate, la școlile gimnaziale, listele cu absolvenții repartizați din școlile respective și lista cu locurile neocupate la liceele din Cluj.


ADMITERE LICEE 2017. Rezultatele repartizării în licee. Între 13 şi 17 iulie se vor depune dosarele de înscriere la şcolile la care candidaţii au fost repartizaţi.

ADMITERE LICEE 2017. Rezultatele repartizării în licee. În 18 iulie, liceele vor transmite situația locurilor rămase libere în urma neînscrierii candidaților admiși în această etapă de admitere.


Cum funcţionează programul de repartizare computerizată:

După ce toţi elevii au fost introduşi în sistem, pentru fiecare judeţ, se face o clasificare după ordinea descrescătoare a mediilor de admitere. Calculatorul parcurge această listă de la cea mai mare medie către cea mai mică.
În cazul în care doi candidaţi au medii de admitere egale, aceştia vor fi departajaţi folosind, în ordine, următoarele criterii:
- media generală obţinută la Evaluarea Naţională din clasa a VIII-a
- media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a;
- nota obţinută la proba de limba şi literatura româna din cadrul Evaluării Naţionale;
- nota obţinută la proba de matematică din cadrul Evaluării Naţionale;
- nota obţinută la proba de limba maternă din cadrul Evaluării Naţionale, respectiv nota de la proba de verificare a cunoştinţelor de limba maternă.

În judeţul Cluj, promovabilitatea la examenul de Evaluare Naţională este de 90%, fiind înregistrate 21 de medii de 10. Examenul a fost susţinut de 3.942 de elevi, dintre care 3.548 de elevi au fost promovaţi.


Media generală obținută la Evaluarea Națională constituie unul dintre criteriile pentru admiterea în învățământul liceal de stat. Media de admitere în liceu este media ponderată între media generală obținută la Evaluarea Națională (cu o pondere de 80%) și media generală de absolvire a claselor din gimnaziu (cu o pondere de 20%).

Anul trecut, Clujul s-a situat pe locul al II-lea pe ţară la testele de Evaluare Naţională pentru elevii din clasele a VIII-a, având un procent de promovabilitate apropiat de cel din acest an. În 2015, județul Cluj a fost pe locul I.

Ultimele Stiri
abonare newsletter