monitorulcj.ro Menu
Educație

Tinerii clujeni mai au trei zile de înscriere la competiţia de cultură generală CuGeT

Peste 7.500 de tineri au participat la prima ediție a Olimpiadei CuGeT, încheiată în primăvară

Tinerii clujeni mai au trei zile de înscriere la competiţia de cultură generală CuGeT

Tinerii clujeni cu vârsta de 18-25 de ani mai au trei zile să se înscrie la cea de-a doua ediție a Olimpiadei de Cultură Generală a Tinerilor Clujeni – CuGeT, proiect organizat de Asociația Femeilor de Afaceri (AFA) Cluj. Înscrierile se realizează pe site-ul www.cuget.afacj.ro până miercuri, 26 octombrie 2016, inclusiv. Cei înscriși pe site își vor testa cunoștințele de cultură generală în cadrul etapei pe oraș care se va desfășura în 29 octombrie.

„Așteptăm tinerii interesați să-și dovedească cunoștințele de cultură generală să se înscrie la concurs și să ni se alăture în această mișcare prin care promovăm cultura generală, lectura și cunoașterea”, a declarat Mihaela Rus, președintele Asociației Femeilor de Afaceri (AFA) Cluj.


În paralel cu cei care se înscriu pe site, peste 8.000 de elevi din 25 de licee clujene participă la cea de-a doua ediție a Olimpiadei CuGeT. Pentru aceștia, prima rundă se desfășoară miercuri, 26 octombrie. Regulile sunt aceleași pentru toți participanții: să răspundă corect la minim 20 din cele 25 de întrebări din chestionar, în 15 minute. După ce vor trece prin două etape eliminatorii, finaliștii, se vor înfrunta pe scenă în luna noiembrie, în cadrul unui spectacol televizat, iar cei mai inspirați dintre ei vor pleca acasă cu premii în bani: 2.500 de lei pentru locul I, 1.500 de lei pentru locul II și 1.000 de lei pentru locul III.

Prima ediție CUGeT s-a desfășurat în perioada octombrie 2015 – aprilie 2016 și a însemnat peste 7.500 de participanți, 22 de licee partenere și o finală televizată.