Educație

Senatorii scot din joc CNATDCU în evaluarea plagiatelor: „Întreaga clasă politică se coalizează cu impostorii”

Senatorii scot Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) din joc în evaluarea suspiciunilor de plagiat.

Comisia pentru învățământ din Senat a respins cererea de reexaminare a președintelui Klaus Iohannis pentru Legea Educaţiei Naţionale, informează b1.ro. Legea va merge luni în plen pentru votul final.

Astfel, CNATDCU nu va mai putea verifica suspiciunile de plagiat în cazul tezelor de doctorat, acest lucru urmând a fi lăsat în seama universităților.


„CNATDCU va fi scos complet din joc, nu va mai putea să verifice suspiciunile de plagiat în tezele de doctorat, iar această atribuție va fi predată universităților. Cum credeți că Universitatea Națională de Apărare, unde sunt sute de teze de doctorat plagiate, Academia de Poliție, unde sunt la fel sute de teze de doctorat plagiate sau Academia Națională de Informații unde sunt până la 20 de teze plagiate, cum credeți că aceste instituții de învățământ, dintr-o zonă opacă cu o dublă subordonare, atât la ministerul Educație cât și la instituțiile de resort, ministerul Apărării, ministerul de Interne sau SRI, vor avea capacitatea și, mai ales, dorința de a-și face curățenăie în propria orgadă? (…) Acesta este motivul pentru care întreaga clasă politică se coalizează cu impostorii din învățământul universitar și nu fac nimic altceva decât să le întindă o mâna de ajutor”, a dcelarat jurnalista Emilia Șercan.

abonare newsletter