monitorulcj.ro Menu

Educație

Rezultate Evaluare Națională 2016: Patru elevi din Cluj au luat 10 pe linie. Surpriza vine de la Țaga

Ministerul Educației a publicat vineri după-amiază rezultatele la examenul de Evaluare Națională, susținut de absolvenții clasei a VIII-a.

Rezultate Evaluare Națională 2016: Patru elevi au luat 10 pe linie. Surpriza vine de la Țaga

În județul Cluj, patru elevi au reușit să obțină 10.00 atât la limba română cât și la matematică: Ionuț Florin Bratu (Școala Gimnazială Avram Iancu Turda), Maria Anastasia Moldovan (Liceul Teoretic Nicolae Bălcescu Cluj-Napoca), Meda Cristina Titu (Liceul Teoretic Nicolae Bălcescu Cluj-Napoca) și Oana Elena Vențel (Școala Gimnazială Avram Iancu Turda).

Următoarea clasată este Izabella Lazăr (Liceul Unitarian Janos Zsigmond Cluj-Napoca) cu 9.80 la limba și literatura română, 10.00 la matematică și 10.00 la limba maghiară.

Urmează Paul Tarța-Haiduc (Colegiul Național George Coșbuc Cluj-Napoca) cu 9.75 la limba și literatura română, 10.00 la matematică și 10.00 la limba germană.

Surpriza vine de la Școala Gimnazială Țaga, elevul Cristian Daniel Rus obținând 9.80 la limba și literatura română și 10.00 la matematică. Aceasta este dovada că un elev poate învăța indiferent că este de la o școală de prestigiu din Cluj-Napoca sau de la sat. Elevul din Țaga a obținut o medie cu mult peste cele ale colegilor de la școlile de “fițe” din Cluj-Napoca.

Cristian Daniel Rus se află pe locul 13 în topul elevilor clujeni cu cele mai bune rezultate la Evaluarea Națională 2016.

Rezultatele la Evaluare Națională sunt disponibile AICI.