Educație

Noaptea Europeană a Muzeelor, la Bastionul Croitorilor

Centrul Cultural Petre Ţuţea organizează cea de-a VII-a ediţie a proiectului cultural european „Nuit européenne des musées” (Noaptea Europeană a Muzeelor) în Bastionul Croitorilor, în 21/22 mai.

Noaptea Europeană a Muzeelor este pandantul nocturn al Zilei Internaţionale a Muzeelor, care are loc întotdeauna pe 18 mai.

Noaptea Europeană a Muzeelor este un eveniment de succes iniţiat de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa şi aflat deja la a XI-a ediţie.


Evenimentul este patronat, în mod tradiţional, de Consiliul Europei, de UNESCO și de Consiliul Internațional al Muzeelor (ICOM).

La eveniment participă Ansamblul de reconstituire istorică Ordinul Basarabilor din Cetatea Derguech, Ansamblul de reconstituire istorică Ordinul MUºATINilor din Þara de sus a Moldovei și Compania LuMiOLAR.


Centrului Cultural Petre Ţuţea i s-au alăturat în acest an Teatrul Național Radiofonic, Liceul de Coregrafie și Artă Dramatică Octavian Stroia, Liceul Teoretic BÁTHORI ISTVÁN, Asociația de chitară TRANSILVANIA, Asociaţia Trompetiştilor din România, Centrul de Limbă şi Cultură Poloneză Cluj-Napoca, Centrul Cultural Italian Cluj-Napoca,  UrzelnZunft Schassburg și Revista Historia.

abonare newsletter