Educație

Concurs TRUCAT la Universitatea Babeș-Bolyai

Un concurs pentru ocuparea unei poziții de conferențiar universitar la Facultatatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor (FSEGA) din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj a fost anulat definitiv de către Curtea de Apel Cluj după ce s-a înregistrat un șir de grave nereguli.

sursa foto ghiduldecluj.ro sursa foto ghiduldecluj.ro

În urma acestui concurs, persoana propusă de comisia de examen să fie numită conferențiar universitar a fost candidatul clasat pe locul al doilea, potrivit evz.ro. Acesta nu avea lucrări publicate în domeniul în care ar fi urmat s activeze în calitate de conferențiar și nici lucrări cotate ISI, necesare la dosarul de promovare.

Concursul a avut loc pe 29 ianuarie 2014, singurii candidați înscriși fiind lectorii universitari Cristina Boța și Victor Oprean, ambii de la FSEGA. După analizarea lucrărilor și a celorlalte obligații legale (publicarea de cărți sau articole cotate ISI), Cristina Boța a obținut un rezultat de 335,86 puncte, iar condacandidatul său, Victor Oprean, doar 122,47 puncte.


Cu toate acestea, comisia de concurs a propus ca „ocuparea postului vacant pentru care s-a organizat concursul să fie făcută de dl. Victor Oprean”, deși obținuse un punctaj de aproape trei ori mai mic.

În final, judecătorii Curţii de Apel Cluj au anulat examenul.

Ultimele Stiri
abonare newsletter