monitorulcj.ro Menu
Educație

Concurs TRUCAT la Universitatea Babeș-Bolyai

Un concurs pentru ocuparea unei poziții de conferențiar universitar la Facultatatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor (FSEGA) din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj a fost anulat definitiv de către Curtea de Apel Cluj după ce s-a înregistrat un șir de grave nereguli.

sursa foto ghiduldecluj.ro

În urma acestui concurs, persoana propusă de comisia de examen să fie numită conferențiar universitar a fost candidatul clasat pe locul al doilea, potrivit evz.ro. Acesta nu avea lucrări publicate în domeniul în care ar fi urmat s activeze în calitate de conferențiar și nici lucrări cotate ISI, necesare la dosarul de promovare.

Concursul a avut loc pe 29 ianuarie 2014, singurii candidați înscriși fiind lectorii universitari Cristina Boța și Victor Oprean, ambii de la FSEGA. După analizarea lucrărilor și a celorlalte obligații legale (publicarea de cărți sau articole cotate ISI), Cristina Boța a obținut un rezultat de 335,86 puncte, iar condacandidatul său, Victor Oprean, doar 122,47 puncte.


Cu toate acestea, comisia de concurs a propus ca „ocuparea postului vacant pentru care s-a organizat concursul să fie făcută de dl. Victor Oprean”, deși obținuse un punctaj de aproape trei ori mai mic.

În final, judecătorii Curţii de Apel Cluj au anulat examenul.