Educație

Boc anunţă modificări de ultimă oră în orarul elevilor. Avertisment pentru părinţi: Nu va fi admisă parcarea ilegală şi blocarea circulaţiei

Cu două zile înainte de începerea noului an şcolar, Emil Boc anunţă noi modificări în privinţa orarului elevilor de la şcolile din centrul oraşului, cele mai afectate de lucrările de reabilitare care se desfăşoară în zonă. În plus, primarul municipiului Cluj-Napoca i-a avertizat cu această ocazie şi pe părinţi cărora le-a transmis că nu va fi permisă parcarea ilegală şi blocarea circulaţiei.

Elevii de la patru licee din centrul oraşului vor începe orele diferenţiat.

“Potrivit informării primite de la inspectorul general Valentin Cuibus, următoarele clase pregătitoare de la liceele din zona centrală vor începe programul şcolar la o altă oră decât ora 8 şi anume: 6 clase pregătitoare de la Liceul George Coşbuc vor începe cursurile la ora 8.30, 2 clase pregătitoare de la Liceul Gheorghe Şincai vor începe cursurile la ora 8.30, 3 clase pregătitoare de la Liceul Emil Racoviţă vor începe cursurile la ora 7.45 şi toţi elevii de la Liceul Apaczai Csere Janos vor începe cursurile la ora 7.30, este vorba de aproximativ 450 de elevi”, a anuţat Emil Boc într-un filmuleţ postat pe Facebook.


Primarul are şi un mesaj pentru părinţii elevilor de la Şcoala Ioan Bob care, începând de luni, vor învăţa într-o clădire de pe Bulevardul Eroilor.

“În privinţa Şcolii Bob, 362 de elevi îşi vor desfăşura activitatea didactică pe Bulevardul Eroilor nr. 16 şi având în vedere că este o zonă foarte aglomerată a oraşului facem apel la părinţi să parcheze maşinile atunci când vin cu copiii la şcoală fie în parcarea din spatele Catedralei Ccatolice din Piaţa Unirii unde sunt 100 de locuri disponibile, fie să utilizeze cele 14 locuri de parcare de pe strada Herman Oberth pe care le punem la dispoziţie special pentru aducerea copiilor la şcoală sau să utilizeze străzile Kogălniceanu, Brătianu şi nu în ultimul rând parcarea de la Catedrala Greco-Catolică din Piaţa Cipariu. Nu va fi admisă parcarea pe Eroilor pentru că se va bloca traficul şi ar însemna ca tot oraşul să sufere datorită blocajelor existente în zona centrală. Nu va fi admisă parcarea ilegală şi blocarea circulaţiei pe Bulevardul Eroilor”, a mai spus primarul.


La final, Emil Boc le-a urat succes în noul an elevilor.

“Profit de această ocazie să urez tuturor elevilor din municipiul Cluj-Napoca să aibă parte de un an şcolar bun, părinţilor să aibă puterea să-şi susţină în continuare copiii la şcoală şi nu în ultimul rând profesorilor să aibă performanţele pe care ei şi le doresc. Un an şcolar bun”, a mai spus Boc.

abonare newsletter