Educație

Subiecte grele la proba de matematică

144 de elevi clujeni au absentat de la cea de-a doua probă a simulării pentru Evaluarea Naţională. Specialiştii spun că subiectele au fost mult mai grele decât cele de anul trecut.

Proba de matematică a fost susţinută miercuri la Cluj de un număr de 4868 de elevi, cu 144 mai puţini decât au fost înscrişi, şi s-a desfăşurat în condiţii de examen: elevii au fost supravegheaţi de camere video, de personalul didactic şi nu au avut voie să intre în săli cu niciun fel de material din care să se inspire.

Conform specialiştilor, subiectele la matematică au fost mult mai dificile decât cele de anul trecut. Elevii au primit trei subiecte: la primul au avut de rezolvat un exerciţiu cu puteri, o fracţie, dar şi o problemă de geometrie unde trebuiau să determine un unghi dintr-un cub. Un ultim subpunct a constat într-o adunare simplă. La cel de-al doilea subiect, elevii au primit cinci cerinţe - să deseneze o prismă, să calculeze radicali şi să verifice rezultatul unei fracţii. Cel de-al treilea subiect primit consta în mai multe probleme de geometrie. 


Notele pe care le vor obţine elevii la această simulare nu vor fi trecute în catalog. Scopul organizării acestor simulări este acela ca elevii să afle care le este nivelul de pregătire la materiile din care vor susţine Evaluarea Naţională.

Nu numai elevii vor afla care este nivelul lor de pregătire ci şi profesorii şi părinţii. Notele vor fi discutate de către aceştia şi se vor lua toate măsurile necesare pentru a-l ajuta pe elev ca până în vară să dobândească toate informaţiile necesare de care are nevoie pentru a trece cu brio de Evaluarea Naţională.


Joi va fi susţinută cea de-a treia probă din cadrul simulării, şi anume proba de limba şi literatura maternă.

Rezultatele finale vor fi afişate în data de 7 martie.


 

abonare newsletter