Educație

Elevii clujeni de clasa a XII-a vor beneficia de orientare în carieră

Inspectoratul Şcolar Judeţean începe o colaborare cu Universitatea Babes-Bolyai Cluj-Napoca pentru orientarea în carieră a elevilor din clasa a XII-a.

 Iniţiativa Universităţii Babes-Bolyai a fost considerată utilă de către directorii unităţilor de învăţământ din municipiul Cluj-Napoca, reuniţi, astăzi, 30.01.2014, în sala de şedinţe a Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj.

Prorectorul prof. univ. dr. Mihaela Luţaş a prezentat din partea UBB această iniţiativă care constă în implementarea unor baterii de teste elevilor claselor a XII-a, respectiv evaluarea şi interpretarea lor imediată. De asemenea, proiectul presupune asigurarea consilierii privind orientarea în carieră prin activităţi diverse alături de fiecare elev doritor în parte.


Consilierea va fi realizată prin Centrul de Carieră, Alumni şi Relaţia cu Mediul de Afaceri al UBB, în colaborare cu consilierii şcolari din unităţile de învăţământ, respectiv cu directorii acestora.

Toate activităţile se desfăşoară în regim de gratuitate, iar rezultatele nu vor fi folosite în cercetare.


Asist. univ. dr. Claudia Crişan, din partea Centrului de Carieră, Alumni şi Relaţia cu Mediul de Afaceri al UBB, a subliniat importanţa realizării de către elevi a unui plan de carieră care presupune obiective pe termen lung şi nu doar obiective pe termen scurt. Testele care vor fi aplicate elevilor presupun 3 tipuri de evaluări (interese; aptitudini; valori) pentru elaborarea unui profil vocaţional ce surprinde competenţele necesare pentru un anumit domeniu. În baza profilului ocupaţional, se generează ocupaţiile adecvate. Astfel, se poate realiza comparaţia dintre 3 profesii, în vederea realizării corecte a planului de carieră.

Reprezentanţii Centrului de Carieră, Alumni şi Relaţia cu Mediul de Afaceri al UBB urmează să intre în unităţile de învăţământ la începutul semestrului al II-lea, în februarie-martie, în baza unor programări anterioare realizate împreună cu directorii unităţilor, respectiv cu diriginţii

Etichete: ubb cluj elevi liceu
Ultimele Stiri
abonare newsletter