Educație

O facultate din Cluj-Napoca, între primele 150 de facultăți din lume

Facultatea de Matematică și Informatică, din cadrul UBB, se situează, conform Academic Ranking of World Universities in Mathematics, pe poziţia 101-150 în topul Shanghai, cel mai prestigios top al clasificării universităților din întreaga lume.

Facultatea de Matematică și Informatică din cadrul UBB, între primele 150 de facultăți din lume Facultatea de Matematică și Informatică din cadrul UBB, între primele 150 de facultăți din lume

De altfel, Universitatea Babeș-Bolyai este singura universitate din România care se regăseşte în acest top.

Clasarea aceasta este o recunoaştere a valorii şcolii de matematică din UBB, care astfel reuşeşte să îmbine armonios menirea didactică cu excelenţa ştiinţifică. Totodată, intrarea în acest top este o performanţă remarcabilă, ţinând cont de finanţarea superioară pe domeniul cercetării de care beneficiază alte universităţi prezente în top Shanghai.


Decanul  Facultății de Matematică și Informatică, Prof. dr. Adrian Petrușel, susține că “Această poziționare nu se datorează doar profesorilor de la Facultatea de Matematică și Informatică, ci și celoralți profesori de matematică de la alte facultăți din cadrul UBB.”

În opinia rectorului Universității Babeș-Bolyai, Acad. Prof. dr. Ioan-Aurel Pop,  “Acest loc în top  Shanghai nu doar ne onorează, ci ne și obligă.” Deasemenea, Rectorul îşi exprimă speranţa că şi alte facultăţi din cadrul UBB vor ajunge la performanțe similare.

Ultimele Stiri
abonare newsletter