Educație

ISJ Cluj vrea şcoli şi grădiniţe noi în Mărăşti şi Bună Ziua

Strada Bună Ziua nu are în momentul de faţă nicio şcoală sau grădiniţă. În unele zone din Mărăşti, grădiniţele nu pot primi autorizaţie din cauză că funcţionează la parterul blocurilor.

Una din priorităţile pentru acest an şcolar anunţate, astăzi, de conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Cluj face referire la construirea unor şcoli şi grădiniţe noi. Două din zonele din municipiu care se confruntă cu probleme sunt Bună Ziua şi Mărăşti. În primul caz, copiii nu au nici măcar o şcoală şi o grădiniţă astfel că părinţii trebuie să îi trimită în alte cartiere. “E nevoie de grădiniţă şi şcoală primară în Bună Ziua unde nu există deloc. Trebuie găsit spaţiul necesar pentru acest lucru. Degeaba găsim un spaţiu în zona CUG pentru că nu ne va fi folositor. Aici trebuie să intervină şi Primăria pentru că găsirea de spaţii noi nu ţine doar de noi”, a precizat Valentin Cuibus, inspectorul şcolar general din cadrul ISJ Cluj.

Pentru strada Bună Ziua, Primăria Cluj-Napoca a găsit o soluţie temporară în ceea ce priveşte copiii care frecventează creşa. Pe strada Septimiu Albini va fi deschisă o creşă nouă în 1 octombrie, cu 75 de locuri care va deservi şi strada Bună Ziua.  


Potrivit conducerii ISJ sunt probleme şi în unele zone în Mărăşti unde sunt grădiniţe care funcţionează la parterul unor blocuri, iar aceste grădiniţe nu vor primi niciodată autorizaţia de funcţionare din cauza situării lor în blocuri. O parte din aceste probleme vor fi rezolvate prin construirea unor grădiniţe noi pe strada Alexandru Vaida Voevod şi pe strada Ion Agârbiceanu.

O altă unitate de învăţământ care are probleme cu locaţia este Şcoala Ioan Bob după ce imobilul în care funcţionează a fost retrocedat Bisericii Romano-Catolice în anul 2010. Elevii vor fi mutaţi pe strada Memorandumului nr. 22.


Tot în centru, va fi construită o creşă nouă, pe Calea Moţilor.

Ultimele Stiri
abonare newsletter