Educație

Peste 7000 de absolvenţi de liceu vor fi studenţi ai UBB. Vezi facultăţile unde s-au ocupat toate locurile bugetate!

Peste 7000 de absolvenţi de liceu vor fi studenţi ai UBB în anul universitar 2013-2014. Dintre aceştia 4170 vor ocupa un loc bugetat şi aproximativ 3000 un loc la taxă.

Rata de confirmare a locurilor scoase la concurs a crescut cu 15 % faţă de anul trecut. În aceste condiţii, la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, Facultatea de Drept, Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei au fost ocupate toate locurile bugetate scoase la concurs. De asemenea, nu au mai rămas locuri bugetate nici la următoarele specializări: informatică, comunicare şi relaţii publice, pubicitate, jurnalism, informatică economică, limba şi literatura engleză. După finalizarea primei sesiuni de admitere au  rămas disponibile aproximativ 719 locuri bugetate faţă de 842 de locuri în 2012. Pentru locurile neocupate va fi organizată o sesiune de admitere în perioada 9-20 septembrie 2013.

La nivel masterat au confirmat 3404 candidaţi, dintre care 2846 au ocupat un loc la buget. Trei dintre facultăţile Universităţii Babeş-Bolyai, Facultatea de Drept, Facultatea de Litere şi Facultatea de Teatru şi Televiziune, vor organiza sesiune de admitere doar în septembrie. 

Ultimele Stiri
abonare newsletter