Educație

Clujencele de zece de la bacalaureat le fac praf pe Bianca Drăguşanu şi Daniela Crudu: acestea sunt modele de genul "AŞA NU"

Elevele din Cluj-Napoca care au luat nota zece la sesiunea din acest an a examenului de bacalaureat sunt de părere că adevăratele modele în viaţă sunt părinţii şi profesorii şi nu vedetele de genul Bianca Drăguşan sau Daniela Crudu. Ele sunt de părere că televiziunile ar trebui să promoveze mai mult cultura, în detrimentul vedetelor apărute peste noapte.

Adelina Haş, absolventă a Colegiului Naţional Pedagogic „Gheorghe Lazăr” este de părere că apetitul românilor pentru bârfe şi cancan spune multe despre situaţia din România şi nivelul de inteligenţă al românilor. Marilena Bora, o altă elevă de zece, a declarat că televizorul nu a ajutat-o cu nimic în viaţă şi nu i-a oferit niciun model de urmat.

„Consider că tot ce am de învăţat este din cărţi. Televizorul nu mă prea motivează. Este doar o modalitate de divertisment, nu prea ai ce învăţa de acolo. De la vedetele noastre nu am nimic ce învăţa. Cu siguranţă nu aş fi avut zece la bacalaureat dacă aş fi avut-o ca model pe Bianca Drăguşanu. Nu vreau să fiu răutăcioasă dar chiar nu se pune problema s-o am pe Drăguşanu ca model în viaţă. Tu trebuie să-şi fixezi un punct în viaţă şi să tinzi să ajungi cât mai sus”, a declarat Marilena Bora, absolventă a Liceului Teoretic „Avram Iancu”.


„Nici eu nu pot să spun că am un model în viaţă pentru că nu m-am ghidat niciodată după o singură persoană, însă nu pot să spun că nu urmăresc ce se întâmplă în presa din România sau la televizor pentru că mie mi se pare oarecum interesant să văd lucrurile pe care îi atrag pe oameni la ora actuală. Adică şi genul acesta de divertisment, şi vedetele noastre gen Bianca Drăguşanu sau Daniela Crudu, au un anumit public la care prind. Altfel nu ar apărea la televizor atât de des. Prin urmare, spune şi asta multe despre situaţia din ţară  la nivel pishologic, ce le place oamenilor să vadă, să le distragă atenţia de la probleme se uită la bârfe şi cancan. Însă, ele nu sunt modelele mele în viaţă, bineînţeles. Eu am încercat să reuşesc pe cont propriu, să mă inspir de la profesori şi părinţi, în primul rând. Acestea sunt modele negative, de aşa nu”, a declarat, la rândul ei, Adelina Haş, absolventă a Colegiului Naţional Pedagogic „Gheorghe Lazăr”.

„Dintre vedetele de la noi nu am niciun model. Nici nu mă uit la televizor. Prefer să-mi selectez eu programele la care să mă uit. Nu cred că aş fi luat zece la bacalaureat dacă Bianca Drăguşanu îmi era model în viaţă. Cred că televiziunile ar trebui să le promoveze mai puţin, adică să nu fie atât de frecvent la televizor, să se mai promoveze şi cultura nu doar vedetismele apărute peste noapte”, a spus şi Mădălina Mustea, absolventă a Liceului Teoretic „Lucian Blaga”.


Acestea, alături de alţi patru absolvenţi de liceu care au reuşit să obţină nota zece la bacalaureat, au primit de la primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, câte 1.000 de lei, o diplomă şi un buchet de flori.

Ultimele Stiri
abonare newsletter