Educație

Doi elevi din Cluj au fost eliminaţi de la bacalaureat: unul a copiat, altul a refuzat să-şi predea lucrarea

Doi elevi din Cluj-Napoca au fost eliminaţi astăzi de la cea de-a treia proba scrisă a examenului de Bacalaureat 2013. Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj, au fost doi elevi eliminaţi din examen. Din totalul de 4638 de elevi înscrişi, au participat la proba scrisă de astăzi 4520 elevi, numărul elevilor absenţi fiind 118.

Un elev de la Colegiul Naţional George Coşbuc Cluj-Napoca a fost eliminat pentru tentativă de fraudă, fiind găsit asupra lui, în buzunar, un memorator de matematică.

“Acesta nu se va putea prezenta la examenul de Bacalaureat, conform Metodologiei, în următoarele două sesiuni, în august-septembrie 2013, respectiv în iunie-iulie 2014”, a spus Valentin Cuibus, şeful ISJ Cluj.


Celălalt elev eliminat, de la Liceul Teoretic Bathory Istvan, a refuzat să îşi predea lucrarea la finalul examenului. Conform Metodologiei, acesta este considerat eliminat, fără posibilitatea de a mai participa la proba de mâine, dar cu posibilitatea de a susţine Bacalaureatul în sesiunea de toamnă (august-septembrie 2013). “Acestuia i se recunosc probele anterior susţinute în cadrul examenului de Bacalaureat sesiunea iunie-iulie 2013, dacă sunt promovate, în aşa fel încât în toamnă el va trebui să repete doar proba de astăzi şi cea de mâine”, a mai precizat Cuibus.

Ultimele Stiri
abonare newsletter