Economie

Polițele RCA s-au scumpit semnificativ. Ce sumă de bani trebuie să scoată din buzunar șoferii?

Prețurile la polițiele RCA sunt în continuă creștere de la începutul anului. La unele companii de asigurări aproape că s-a triplat prețul acestora.

 

 


Brokerii de asigurări recomandă polițele pe un an de zile, pentru că au prețuri avantajoase, în comparație cu cele pe o lună care au devenit cele mai scumpe.

Potrivit unei simulări făcută de Digi24, pentru un autoturism cu o capacitate de 1.600 de centimetri cubi și fără incidente în trafic, poliția pe un an costă acum 562 de lei, iar în urmă cu trei luni costa 365 de lei.


Reprezentanta unei firme RCA a recunoscut că prețturile aproape s-au dublat comparativ cu anul trecut.

„Pe 6 luni e 365 de lei, iar pe un an 450”, declară reprezentanta unei firme de polițe RCA.


Prețul în creștere al poliței îi îngrijorează pe șoferi

„Am auzit de triplarea prețurilor la polițe. Ar trebui ca cei de la Consiliul Concurenței să intre puțin să verifice situația asta, că e puțin în neregulă cu ea, adică prea mult s-au mărit prețurile”, a declarat un șofer.

„Am nepoata care a plătit acum încă o dată asigurarea, 800 de lei, cam așa ceva a dat”, spune un alt bărbat.


„S-a scumpit enorm, e culmea cu ăștia, s-a scumpit enorm de mult și e cea mai ieftină. Ce facem, unde ne ducem?” spune nemulțumit un alt șofer.

Asiguratorii le transmit șoferilor că cele mai rentabile prețuri pentru polițele RCA sunt la mașinile de 1,400 cm cubi sau cel mult 2,000 cm cubi.


„Cele mai rentabile sunt mașinile de 1,4 și atunci lasă prețul mic la 1,4, 1.400 de cm cubi. Altele îți spun că așa e până în 1.800 - 2.000 de cm cubi, dar peste 2.000, prețurile sunt cu totul și cu totul altele”, spune asigurătorul.

 

CITEȘTE ȘI

Dezvoltatorii anunță că apartamentele se vor scumpi cu 30%. Prețurile în Cluj-Napoca, în continuă creștere

Ultimele Stiri
abonare newsletter