Economie

Boc n-a găsit IT-istul care să lucreze la Primărie, pentru 10.000 lei: „Trebuie să recunoaștem. Salariul e mic”

Nimeni nu vrea să lucreze la Primăria Cluj-Napoca, pe post de IT-ist, pentru un salariu de 10.000 lei. Emil Boc a recunoscut că salariul este mic pentru ofertele care se găsesc pe piață aici.

 

Întrebat dacă a găsit un IT-ist care să lucreze la Primărie pentru 10.000 de lei, pe care îl caută de ceva vreme, Emil Boc a răspuns negativ. 


 

Primarul spune că postul este încă liber și este conștient că acesta poate să fie un salariu mic pentru un IT-ist din Cluj, unde ofertele sunt mult mai mari. 


„N-am găsit IT-istul ăla cu 10.000 de lei. Trebuie să recunoaștem că e mic salariul pentru ceea ce există pe piața clujeană și cât se plătește în privat, se pare că este destul de mic. Ați văzut că suntem orașul cu cea mai mare concentrare de IT-iști pe metru pătrat din Europa. Asta nu este produsul unei decizii de ultim moment. Noi am lucrat pe strategia din 2007, când am dat strategia orașului în direcția asta de economia cunoașterii, de a lua inteligența, creierul, ca avantajul cel mai competitiv important al acestui oraș”, a explicat Emil Boc la o emisiune radio. 

Primarul spune că salariile ridicate din prezent se datorează unei strategii a orașului, întocmită în anul 2007, dar și a faptului că Clujul „nu are mall-uri la fiecare colț de cartier”, dar are clădiri pentru firmele de IT. 


„Nu vă mirați, că noi nu avem mall-uri în fiecare colț al cartierului cum au alte orașe pentru că am dat clădiri de birouri, știind că acolo e pentru IT, pentru a avea această resursă umană extraordinară, locul și infrastructura unde să se poată dezvolta. De aceea am dezvoltat în principal acest sector. Am venit la clădirile verzi cu sprijin de 50% la plata impozitelor ca să susținem, să încurajăm. Atunci au apărut clădiri de la The Office, altele care au devenit centre de referință în IT, iar astăzi Clujul este ceea ce este, în primul rând datorită talentelor acestui oraș extraordinar, a oamenilor lui, dar aș putea spune și a viziunii noastre de a susține acest demers ca linie prioritară pentru că ne-am dat seama că viitorul orașului este industria cunoașterii, bazată pe inteligența această, coroborată cu celelalte industrii ale Clujului, că nu ne rezumăm doar la asta. Avem și alte industrii, dar asta este cea care dă slujbele viitorului și de aici vin locurile de muncă bine plătite. Inovarea și IT-ul reprezintă o forță puternică”, a mai spus Emil Boc.

Pe final, edilul a fost întrebat dacă are de gând să ridice oferta pentru a mări șansele unui posibil candidat, dar acesta a răspuns că el nu este în poziția în care să poată să facă acest lucru:


„Eu nu pot ridica oferta pentru că eu sunt lege publică, eu nu pot trece peste legile statului român care dau baremele după care se poate mări un salariu. Nu suntem la privat ca să spun, no hai, poftim de la primar.”

CITEȘTE ȘI:


Cele mai multe angajări în IT, la Cluj-Napoca. După un curs de câteva luni oricine se poate angaja

 

Clujul a luat coroana Bucureștiului, salariile din IT, net superioare! Cât câștigă IT-iștii clujeni?

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter