Economie

Clujul și alte două orașe din țară absorb aproape jumătate din investițiile străine

Cluj-Napoca și alte două orașe din România absorb aproape jumătate din investițiile străine. Pandemia a închis calea multor afaceri din străinătate, dar a deschis „drumul banilor” către România.

 

 


Cluj-Napoca, București și Timișoara sunt orașele din România care au absorbit aproape jumătate din investițiile străine, scrie stirileprotv.ro. Pandemia a deschis o portiță pentru România, în timp ce în Occident s-au închis numeroase afaceri. 

 


Planurile de investiții au fost regândite și concepute pentru piețe mai permisive, cu costuri mai reduse. Un investitor care produce sisteme de securitate din Olanda a mărturisit că a fost „cucerit” de Cluj, dar nu pentru costurile mai reduse. 

Acesta a fost atras de Cluj-Napoca pentru că orașul a devenit celebru pentru start-upurile din IT și pentru că oamenii sunt bine pregătiți:


„Autoritățile din Cluj au înțeles că este foarte important să ia investitorul de mână. Dacă un investitor vine în orașul tău, trebuie să îl convingi să rămână. Au un departament pentru relații internaționale cu angajați extraordinari care ne ajută, e un lucru ce stimulează investitorii care vin aici”, a spus Wouter Reijers, investitor olandez.

La Cluj există un puternic antreprenoriat local:


„Investițiile străine sunt atrase de faptul că la Cluj avem un foarte puternic antreprenoriat local este văzut că un semn de sănătate economică”, a declarat Oana Buzatu, purtător de cuvânt la Primăria Cluj-Napoca, pentru sursa citată.

În cele trei mari orașe din România, investitorii sunt interesați de rețelele de distribuție, transporturi și logistică, în anul 2021. Totodată, de mare interes sunt și afacerile din domeniul producerii de bunuri, de vânzări și marketing.


CITEȘTE ȘI:

Clujul, „magnet” pentru cumpărătorii de imobile. Apartament cu 3 camere, cea mai râvnită locuință

 

Un miliardar clujean a murit înecat în Costa Rica. Era unul dintre veteranii industriei crypto

 

abonare newsletter