Economie

Benzina și motorina se vor scumpi cu până 10% în următoarea perioadă

Prețurile carburanților au crescut cu până la 25% în ultimele 6 luni, dar se anunță noi scumpiri pe piață ce vor ajunge până la 10%.

 

 


Va urma o perioadă de creșetere a prețurilor, mai ales la carburanți care urcă spre suma de 6 lei. Creșterea prețurilor la benzină și motorină va afecta și prețurile altor produse de bază, cum ar fi carnea sau pâinea, deoarece prețurilor de transport sunt incluse în preț.

 


Românii trebuie să se aștepte la creșteri de până la 10% la alimente și la carburanți, iar aceste majorări vor fi în următoarele luni.

Prețurile carburanților au crescut cu 25% în ultimele 6 luni

În ultimele șase luni prețurile la carburnați au crescut cu 20-25 %, potrivit vicepreședintelui Federației Operatorilor Români de Transporturi (FORT).


„Ţinând cont că în costurile operaţionale ale transportatorilor, atât de marfă, cât şi de persoane, combustibilul reprezintă peste 50%, este inevitabil să nu asistăm la scumpiri, atât la transportul de marfă, cât şi la cel de pasageri.

Pe toată perioda pandemiei, am funcţionat la sub 30% faţă de ce era înainte de pandemie, aproximările noastre sunt că nu vom reveni la valorile anterioare, credem că nici în următorii doi ani. Trăim cum putem. Sunt slabe şanse de redresare în viitorul apropiat", a declarat Cristian Lăzărescu, la o emisiune televizată.


CITEȘTE ȘI:

Un bătrân de 92 de ani din Cluj, jefuit în propria casă! Hoții i-au furat banii

Ultimele Stiri
abonare newsletter