Economie

Restaurantele s-ar putea deschide în interior de la 1 iunie! Au loc discuții între reprezentanții HoReCa și premier

Restaurantele ar putea funcționa cu 50% din spațiu dacă autoritățile vor accepta propunerea reprezentanților HoReCa, și anume, testarea rapidă la intrarea în restaurant.

 

 


HoReCa ia în calcul testarea cleinților, pentru a putea funcționa la interior cu o capacitate cuprinsă între 30% și 50% încpând cu 1 iunie, transmite Europafm.ro.

 


Reprezentanții ospitalității au discutat cu premierul Florin Cîţu și au stabilit modul în care şi-ar putea relua activitatea. Această industrie a fost grav afectată de pandemie, majoritatea restaurantelor rămânând doar cu o parte din anagajați.

Testele rapide vor fi plătite de conducerea restaurantului

Dragoş Petrescu, secretar general al Organizaţiei Patronale a Hotelurilor şi Restaurantelor din România a spus că prețul testelor va fi suportat de operatorii economici, costul unui test fiind de 3 euro. Oamenii care s-au vaccinat anti-covid sau cei care au fost infectați recent, atunci ei nu vor mai fi testați.


„Luăm în considerare testarea, testarea de către operatori pe costurile operatorilor. Nu discutăm aici de un potențial cost pentru cetățenii României. Nu ne așteptăm ca toți clienții noștri să urmeze a fi testați pentru că avem o categorie suficient de mare care s-a vaccinat, avem o categorie suficient de mare de oameni care au trecut prin boală”, a spus Dragoș Petrescu, potrivit sursei citate.

De asemnea, prețurile nu vor crește, iar această cheltuială în plus va fi suportată de hotele sau restaurante, în funcție de caz.


„Evident că orice cost care e suportat de operator se regăsește cumva, dar nu vor crește prețurile datorită acestor costuri. Ni le vom asuma noi, cu scopul de a crește volumul, de a crește circulația turistică în unitățile noastre”, a spus Călin Ile, președintele Federației Industriei Hoteliere.

CITEȘTE ȘI:


Ce măsuri propun reprezentanții hotelurilor pentru salvarea afacerilor afectate de pandemia de COVID-19

Ultimele Stiri
abonare newsletter