Economie

Românii vaccinați ar putea participa la evenimente pe baza adeverinței verzi

Românii vaccinați ar putea participa la evenimente și ar scăpa de anumite restricții în restaurante.

 

 


Românii vaccinați ar putea scăpa de unele restricții. Mediul privat, Ministerul Sănătății și Ministerul Economiei discută posibilitatea ca românii vaccinați să aibă acces la evenimente, restaurante sau evenimente sportive, potrivit economedia.ro

 


„Se dorește un grup de lucru cu actorii privați și autorități, sub directa coordonare a premierului, cu miniștrii Sănătății și Economiei. La finalul acestei săptămâni, secretarul de stat Paul Ene de la Ministerul Economiei va coordona prima întâlnire a grupului de lucru”, spune Daniel Mischie, preşedintele Organizaţiei Patronale a Hotelurilor şi Restaurantelor din România (HORA), potrivit sursei citate.

Se pare că și ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu este de acord cu această măsură și consideră că este singura șansă de a reporni economia și de a stimula vaccinarea, potrivit informațiilor transmise de sursa citată.


„Ideea e foarte simplă și corectă. Noi venim cu propuneri prin care sectoarele închise complet sau restricționate – restaurante, hoteluri, nunți, evenimente, teatru, cinema, sport – să fie deschise în formula pași mici și siguri până la deschiderea totală. Primul factor luat luat în considerare e sănătatea, nu putem face rabat. De aceea la acest grup de lucru participă ministrul Sănătății”, a spus Daniel Mischie.

Românii vaccinați vor scăpa de restricții?

Persoanele vaccinate sau cu un test negative de covid vor avea acces într-o zonă separate și nu vor fi obligați să se supună restricțiilor, cum ar fi cea de a sta doar 6 persoane la o masa. În schimb persoanele care nu sunt vaccinate vor respecta toate măsurile impuse de autorități.


„Probabil că un scenariu similar va fi și la Campionatul European de fotbal, la care România găzduiește patru meciuri și la care vor putea intra doar persoanele vaccinate sau testate negativ”, a explicat Mischie.

Pilonul principal va fi emiterea certificatului verde de către Uniunea Europeană. Va exista un QR code unic, iar autoritățile vor putea verifica în orice moment autenticitatea documentului, spune Daniel Mischie.

Ultimele Stiri
abonare newsletter