Economie

Câți bani au clujenii în bancă? Județul, pe locul 2 în țară la acest capitol

Clujul este pe locul 2 în țară atunci când vine vorba de valoarea banilor depuși la bancă. Depozitul bancar mediu al unui clujean depășește 15.000 de lei.

 

 


Clujenii se situează pe poziția a doua în țară atunci când vine vorba de cei mai mulți bani depuși la bancă. Fruntași sunt cei din București și Ilfov, în timp ce la polul opus se află persoanele din Giurgiu.

 


Astfel, la sfârșitul anului 2020, clujenii aveau depuși în bancă 11,24 miliarde de lei, fiind pe locul al doilea în țară cu cel mai mare volum al depozitelor la bancă în lei şi valut, conform calculelor făcute de zf.ro pe baza datelor BNR şi INS. Pe primul loc se află cei din Bucureşti-Ilfov, cu 64,49 miliarde de lei în bancă, Clujul fiind urmat de Constanţa, cu 8,44 miliarde de lei.

Diferențe semnificative între Cluj și București

În ceea ce privește depozitul bancar mediu al unui locuitor din Cluj în 2020, sursa citată precizează că acesta era de 15.240 de lei, cu 62% mai puţin față de București, însă trebuie ținut cont de faptul că numărul populaţiei din Cluj este unul semnificativ mai mic, de 737.992, comparativ cu populaţia de peste 2,6 milioane din Bucureşti-Ilfov.


La polus opus, cu cel mai mic depozit bancar mediu al unui locuitor în 2020 se află judeţul Giurgiu, suma medie depusă fiind de 2.160 de lei, comparativ cu București-Ilfov, unde valoarea depozitului ajungea la 24.684 de lei în anul precedent.

CITEȘTE ȘI


Salariul minim pe economie în 2021. Câți bani primești în mână

abonare newsletter