Economie

Restaurantele și cafenelele s-ar putea redeschide în interior la Cluj. În ce condiții?

Restaurantele și cafenelele din județul Cluj s-ar putea redeschide în interior, în viitorul apropiat, dar doar sub niște condiții.

 

 


În Cluj, restaurantele și cafenelele funcționează în interior doar în unitățile administrativ-teritoriale (UAT) cu rata de infectare COVID-19 mică.

 


În Cluj-Napoca și alte localități din județ, restaurantele s-ar putea deschide în interior sub câteva condiții.

În cazul în care rata de infectare scade între 1,5 și 3 la mie, restaurantele și cafenelele se vor deschide cu o capacitate de 30% din locuri, iar dacă incidența scade chiar sub 1,5 infectări la mie, capacitatea va fi de 50%.


„Restaurantele și cafenelele pot funcționa la interior cu o capacitate maximă de 30% din locuri în UAT-urile unde incidența e între 1,5-3 și la capacitate de maxim 50% unde incidența e sub 1,5. Așa prevăd reglementările în vigoare. Veți primi azi rata pe UAT-uri”, a declarat prefectul Clujului, Mircea Abrudean.

Până la această oră, județul Cluj a ajuns la o rată de infectare de 2,3 cazuri COVID-19 la 1.000 locuitori, iar municipiul Cluj-Napoca avea luni, 7 decembrie, incidența de 6,93. Astăzi se anunță situația epidemiologică actuală a UAT-urilor.


În ultimul timp, rata de infectare a început să scadă în mod considerabil atât în municipiu, cât și în județ. Dacă situația va continua tot așa, în curând s-ar putea ca restaurantele și cafenelele să se deschidă în interior.

CITEȘTE ȘI:


Bătrânii care locuiesc în șase localități din Cluj se pot pensiona cu doi ani mai devreme

 

Scapă Clujul de casele urâte? Cum încearcă Consiliul Județean să facă ordine în urbanism?

 

abonare newsletter