Economie

Altă lucrare, dar tot Diferit? Singurul ofertant pentru modernizarea străzii Mihail Kogălniceanu

Asocierea condusă de Diferit SRL este singura interesată de revitalizarea străzii Mihail Kogălniceanu, una dintre cele mai frumoase artere din Cluj-Napoca.

 

 


După ce a pus mâna pe contractele pentru modernizarea străzii Regele Ferdinand și a zonei adiacente, pentru revitalizarea Pieței Lucian Blaga și a străzilor adiacente, respectiv pentru modernizarea Bulevardului 21 Decembrie 1989, Diferit SRL, firmă „abonată” la bani public, dorește să execute lucrările și pe strada Mihail Kogălniceanu.

 


Astfel, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), unicul ofertant pentru proiectul „Lucrări de amenajare urbană strada Mihail Kogălniceanu, strada Universității și străzile adiacente” este asocierea Diferit SRL – Eco Garden Construct SRL – Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei – Energo Power.

Costul proiectului „sare” de 7,9 milioane de euro

Oferta se află în evaluare tehnică și financiară până în 5 februarie 2021, dar sunt șanse mari ca Diferit SRL să se ocupe de suprafața de circa 26.000 mp supusă modernizării, care cuprinde străzile Mihail Kogălniceanu, Universității, Emanuelle de Martonne, Bolyai János, Hermann Oberth, Kovács Dezsö, Gaál Gábor și Baba Novac (între I.C. Brătianu și strada Avram Iancu).


Potrivit anunțului publicat în SEAP, valoarea totală a proiectului se ridică la peste 38,5 milioane de lei (peste 7,9 milioane de euro), fonduri europene. Rămâne de văzut dacă Diferit SRL va reuși să termine în timp util lucrările din Piața Lucian Blaga, altfel, așa cum anunțase primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, firma va intra pe „lista rușinii”.

Strada Mihail Kogălniceanu devine pietonală

Strada Mihail Kogălniceanu, o frumoasă arteră a Clujului, este pusă în valoare doar de două ori pe an – de Zilele Clujului și cu ocazia Zilelor Culturale Maghiare. Această stradă ar urma să aibă trafic rutier în care accesul va fi permis doar riveranilor și pentru persoanele care trebuie obligatoriu să ajungă cu mașina la una dintre instituțiile din zonă.


Prin tema de soluții impusă de municipalitate, parcarea de pe strada Universității urmează să dispară, iar în locul ei va fi proiectată o piațetă în care va fi reamplasată statuia Fecioarei Maria. De asemenea, în fața sediului central al Universității „Babeș-Bolyai” va fi creat un spațiu dedicat foștilor rectori.

CITEȘTE ȘI:


Transformarea străzii Mihail Kogălniceanu. În 5 luni, proiectul s-a scumpit cu peste un milion de euro

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter