monitorulcj.ro Menu
Economie

Toți pensionarii din România ar putea primi mai mulți bani. Când vor crește pensiile

Toți pensionarii din România ar putea primi mai mulți bani, în următoarea perioadă. Ministrul Economiei a făcut clarificări legate de creșterea pensiilor.

Toți pensionarii din România ar putea primii mai mulți bani. Când vor crește pensiile

 

 


Ministrul Economiei, a declarat că, înainte de a izbucni pandemia de coronavirus, toți membrii Guvernului Orban credeau că pensiile vor fi majorate cu 40% conform legii. Cu toate acestea, în momentul declanșării crizei sanitare, această majorare nu a mai fost posibilă.

 


 

Toți pensionarii din România ar putea primii mai mulți bani. Când vor crește pensiile?

De asemenea, ministrul Economiei a declarat că pensiile vor crește, cu peste 40%, dar nu anul acesta. Virgil Popescu a precizat că acestea vor fi majorate cu 46%, până în anul 2024.


„Pensiile le-am mărit cu 14% în acest an. E adevărat, iar am fost acuzați de PSD că premierul a spus la începutul anului că le vom mări cu 40%. Da, dar în ianuarie, când a declarat premierul, toți credeam acest lucru și îl făceam, dar a venit criza sanitară, a venit această nenorocire asupra întregii omeniri și nu a mai fost posibil. Dar, așa cum am promis, în 2024 pensiile vor crește cu 46%”, a explicat ministrul Economiei.

CITEȘTE ȘI:


Românii își pot CUMPĂRA vechime ca să iasă la pensie! Schimbare în sistemul de pensii