monitorulcj.ro Menu
Economie

România, țara cu cele mai multe toalete în curte. Peste 24% din români nu au toaletă în interiorul locuinței

România pe ultimul loc în Uniunea Europeană când vine vorba de toaletele din interiorul unei locuințe.

romania-tara-cu-cele-mai-multe-toalete-in-curte-peste-24-din-populatie-nu-are-toaleta-in-interiorul-locuintei

 

 


Ponderea locuinţelor din România care nu au o toaletă în interior este de peste zece ori mai mare decât media din UE, România fiind de altfel singurul stat membru UE unde aproape un sfert din populaţie trăieşte în locuinţe care nu au toaleta în interior, arată datele publicate miercuri de Eurostat.

În 2019, aproximativ 2% din populaţia Uniunii Europene trăia în locuinţe care nu aveau o toaletă în interior, în scădere cu 1,7 puncte procentuale comparativ cu 3,7% în anul 2010.

România, țara cu cele mai multe toalete în curte

Statele membre care stau cel mai prost la acest capitol sunt: România, unde 24,2% din locuitori nu aveau o toaletă în interiorul locuinţei, Bulgaria (13,7%), Lituania (10%), Letonia (8,7%), Estonia (4,7%) şi Ungaria (3,1%).


România a înregistrat însă progrese semnificative, ţinând cont că în anul 2010 ponderea locuinţelor fără o toaletă în interior era de 40,9%.

În contrast, ponderea locuinţelor fără o toaletă în interior este mai mică de 1% în 19 state membre UE, în frunte cu Suedia (unde este aproape de 0%), urmată de Luxemburg, Malta, Olanda şi Slovenia (toate cu 0,1%) şi Germania (0,2%).

CITEȘTE ȘI:


În municipiul Cluj-Napoca NU MAI SUNT ȘCOLI CU TOALETA ÎN CURTE. Consiliul Județean a prezentat DATE VECHI într-un studiu recent.

Peste 800 de școli în România au toaleta în curte! Ce spune ministrul Educației?