Economie

Piețele, deschise la Cluj, dar situația e nefericită. Vânzătorii, înghețați de frig. „Am fost azi în piața volantă de la Sala Sporturilor. Jale mare!”

Piețele agroalimentare de la Cluj rămân deschise, dar doar în exterior. Acest lucru nu este întocmai plăcut pentru vânzători, care trebuie să stea cu orele în frig, că poate poate vin cumpărători.

 

 


Producătorii clujeni care se duc la piață să vândă, sunt nevoiți să o facă de afară. Piețele interioare s-au închis, iar acum funționează doar afară, în frig.

 


Chiar dacă riscul de infectare cu COVID-19 e mare, iar spațiul închis ar fi putut să agraveze situația, nu la fel de mare este riscul îmbolnăvirii după ce vânzătorii se așează la masă, în piață, pentru câteva ore în frig?

După un timp, nu vor mai știi dacă au răceli sau COVID-19, mai ales că sezonul gripal este tot mai aproape.


„Producătorii-vânzători erau zgribuliţi şi foarte supăraţi”

O localnică a postat pe un grup de Facebook din Cluj experiența sa la piață, de când s-au aplicat noile reguli.

Femeia spune că a fost la piață, unde a fost jale mare. Producătorii erau înghețați de frig și „foarte supărați”. Clienții au lipsit cu desăvârșire:


„Am fost azi la amiază în piaţa volantă din faţa Sălii Sporturilor. Jale mare! Producătorii-vânzători erau zgribuliţi şi foarte supăraţi, dar cel mai trist e că nu aveau clienţi. Cred că erau maxim 5-6 clienţi în toată piaţa”, scrie clujeanca.

Piața era plină cu „toate bunătățile producătorilor din zonă”, unul mai bio decât altul, dar clienții nu erau de găsit.


Cumpărătorii s-ar putea să lipsească din cauza noului program pe care nu-l cunosc sau, cel mai probabil, al vremei reci care se apropie tot mai puternic.

Muți clujeni s-au arătat nemulțumiți de decizia luată de a închide piețele din Cluj-Napoca. Comentarii peste comentarii despre cum vor îngheța săracii producători din zonă, și așa se și întâmplă. Dar ce e de făcut?

Program piața volantă: 3 zile pe săptămână - marți și vineri în intervalul orar 11:00-17:00. Sâmbătă funcționează în intervalul orar 07:00-15:00.

CITEȘTE ȘI:

Ce se întâmplă cu piețele din județul Cluj? Unele piețe interioare rămân deschise, altele nu. Decizia rămâne în mâinile primarilor

 

Piețele rămân deschise la Cluj, sub noi condiții. Boc: „Vor fi amenajate standuri pentru producători afară, în fața pieței.” FOTO

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter