monitorulcj.ro Menu
Economie

România este pe PRIMUL loc în UE la importul de laptopuri din acest an

România a avut o creștere de 38% privind importurile de laptopuri în acest an. Țara noastră s-a clasat pe locul 1 în Uniunea Europeană privind acest aspect.

România este pe PRIMUL loc în UE la importul de laptopuri din acest an

 

 


Importurile de laptopuri ale României în primele şapte luni ale anului au înregistrat un avans de 38% comparativ cu perioada similară a anului trecut, aceasta fiind cea mai mare creştere procentuală înregistrată în rândul statelor membre ale Uniunii Europene, arată datele publicate vineri de Eurostat.

La nivelul UE, doar în România (38%) şi Danemarca (35%) importurile de laptopuri au înregistrat o creştere mai mare de 30%. În nouă state membre UE, importurile de laptopuri au înregistrat o creştere cuprinsă între 20% şi 30% în timp ce în alte nouă state au crescut cu 10% până la 20%. În şase state membre ritmul de creştere a fost cuprins între 2% şi 10% în timp ce în Estonia importurile de laptopuri au scăzut uşor.

Potrivit datelor Eurostat, China a fost responsabilă pentru aproximativ 90% din importurile de laptopuri ale UE în 2019 şi 2020. Importurile din China au crescut cu 19% de la 12,1 miliarde de euro în primele şapte luni din 2019 până la 14,4 miliarde de euro în primele şapte luni din 2020. În rândul primelor şase surse de importuri de laptopuri, doar Vietnamul a înregistrat o creştere procentuală mai mare (31%), de la 500 milioane de dolari până la 600 milioane de dolari.

CITEȘTE ȘI:


300.000 de pensionari încă nu au primit tichetele promise de Guvern. Ordonanța de Urgență a fost aprobată acum TREI luni

România pe locul II în UE privind riscul sărăciei și a excluziunii sociale. Peste o treime de români se află în această situație