Economie

Cât costă un apartament într-un bloc vechi din Cluj față de marile orașe din România?

În septembrie, prețurile apartamentelor s-au menținut relativ stabile în Capitală. Cât costă un apartament într-un bloc vechi din Cluj? Scumpiri importante în Brașov, Cluj-Napoca sau Constanța.

Cât costă un apartament într-un bloc vechi din Cluj față de marile orașe din România? Cât costă un apartament într-un bloc vechi din Cluj față de marile orașe din România?

 

 


După un avans de 0,5% în august față de iulie, suma medie solicitată la nivel național de către vânzătorii de apartamente (noi și vechi) a consemnat un recul de 0,9% în septembrie 2020.

 


O asemenea unitate locativă a ajuns să coste, în medie, 1.304 euro/mp util, față de 1.316 euro/mp util în ultima lună de vară. Dintre cele șase centre regionale, trei au consemnat evoluții pozitive ale prețurilor în ultimele 30 de zile, în vreme ce în alte două au avut loc scăderi, iar în Capitală poate fi observată, per ansamblu, o tendință mai degrabă de stabilizare.

Cât costă un apartament în Cluj-Napoca? Prețurile au crescut cu aproape 1%

Cluj-Napoca, orașul de pe Someș a fost caracterizat, luna trecută, de o evoluție ascendentă a prețurilor apartamentelor.


Pretențiile vânzătorilor s-au majorat, per ansamblu, cu 0,8%, ajungând la o medie de 1.825 de euro/mp util (față de 1.811 euro pe metru pătrat la finele lui august).

Valoarea de listare a locuințelor din blocurile vechi a ajuns la 1.792 de euro/mp (de la 1.794 de euro pe metru pătrat, reprezentând un minus de 0,1%), în vreme ce pe piața rezidențială nouă a avut loc un avans de 1,6% (de la 1.828 la 1.858 de euro/mp).


În București, prețul mediu solicitat pentru un apartament a ajuns la 1.355 de euro pe metru pătrat util în cel mai mare oraș al țării.

În Brașov, orașul din centrul țării, Indicele imobiliare.ro a înregistrat, în luna septembrie, un avans de 0,9%, de la un nivel de 1.197 de euro/mp util, la unul de 1.208 euro/mp.


Prețurile apartamentelor au scăzut la Iași și Timișoara

În Constanța, orașul din sud-estul țării, a avut loc, în luna septembrie, o creștere de 0,9% a prețului mediu solicitat de către proprietari și dezvoltatori rezidențiali, până la 1.245 de euro pe metru pătrat util (față de 1.234 de euro pe metru pătrat la finele lui august).

La Iași, spre deosebire de lunile anterioare, a fost consemnată o evoluție descendentă a prețurilor apartamentelor: acestea au înregistrat, per ansamblu, un recul de 2,1% în luna septembrie, până la o valoare medie de 1.057 de euro pe metru pătrat util (față de 1.080 de euro pe metru pătrat la finele lui august).

În Timișoara, orașul de pe Bega, așteptările vânzătorilor de apartamente s-au mai redus în luna septembrie: este vorba, mai exact, de o scădere în cuantum de 0,8% față de cea de-a treia lună de vară, până la o medie de 1.283 de euro/mp util (de la 1.293 de euro/mp).

CITEȘTE ȘI:

Analist imobiliar: „Clujenii nu cumpără pentru locuire apartamente la 1.700 euro/mp”


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter