Economie

Județele în care se câștigă cel mai bine în România. Pe ce loc se află Cluj?

În România, Capitala este locul în care se trăiește cel mai bine din punct de vedere al câștigului lunar.Totuși, Clujul nu este departe, situându-se în top 5.

Județele în care se câștigă cel mai bine în România. Județele în care se câștigă cel mai bine în România.

 

 


Conform unui clasament realizat de HotNews, în București se trăiește cel mai bine, luând în calcul salariul net, rata șomajului și numărul de pensionari. Acesta este urmat de județele Ilfov, Timiș, Cluj și Sibiu.  În cealaltă extremă regăsim județele Teleorman, Buzău, Suceava, Vaslui și Vrancea cu cele mai mici punctaje.

Dacă luăm în considerare doar salariul, Bucureștiul se află pe locul unu, dar este urmat de Cluj. Astfel, în capitală salariul net este peste 4.200 de lei, iar la Cluj peste 3.700 de lei. La polul opus se află Suceava, cu salariul net de 2.550 de lei.


Când vine vorba de șomaj, locul unu îl ocupă Ilfov, după care Timiș și București. Tot Ilfov are și cei mai puțini pensionari la un salariat, după care urmează București și apoi Cluj și Sibiu.

Anul 2021 ar putea crește numărul șomerilor

Adrian Negrescu, un analist economic, a declarat pentru Digi24 că în anul următor este foarte posibil ca mai mulți români să ajungă șomeri. El consider că, din cauza crizei, cele mai afectate vor fi unitățile de producție, având în vedere că oamenii nu mai cumpără ca înainte de pandemie.


"Vor fi afectate sectoarele transporturilor, de evenimente, aerian. Sunt efecte negative pe scară amplă. Peste un milion de români, la finalul crizei vor fi în situație dificilă, România trebuie să se pregătească pentru o situație dificilă când, după alegeri, vor urma provocări din punct de vedere economic. Câștigători vor fi cei care mizează pe digitalizare, care au investit în internet și pentru consumatorii care stau acasă", a afirmat Negrescu pentru Digi24.

CITEȘTE ȘI:


Pensionarii clujeni au avut parte de cele mai mari majorări

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter