Economie

Bosch a inaugurat clădirea de birouri a Centrului de Inginerie din Cluj-Napoca

Compania Bosch a inaugurat, joi, la Cluj-Napoca, clădirea de birouri a Centrului de Inginerie Bosch, printr-o investiție de 30 de milioane de euro.

Noua clădire are 17.500 de metri pătrați, peste 10.000 de metri pătrați de birouri moderne, personalizate, și găzduiește peste 500 din cei aproximativ 800 de angajați ai Centrului de Inginerie din Cluj-Napoca.

„Bosch continuă să vadă un potențial considerabil în România, iar inaugurarea noului sediu al Centrului de Inginerie Bosch din Cluj subliniază angajamentul nostru față de țară. Continuăm să oferim angajaților noștri resurse și facilități care să îi sprijine în îmbunătățirea calității procesului de inovație”, a declarat, joi, într-o conferință de presă, directorul general al Bosch România, Mihai Boldijar.


La conferința de presă au participat noul director al Centrului de Inginerie Bosch Cluj, Frank Wolf, și fostul director, Dennis Raabe, care și-a încheiat mandatul pe 30 iunie.

„Sunt mândru să inaugurăm astăzi această nouă clădire în care peste 500 dintre cei 800 de colegi ai noștri lucrează la cele mai noi proiecte de tehnologie de mobilitate, contribuind la modelarea viitorului conducerii automatizate și conectate. Acesta reflectă contribuția noastră la Bosch și povestea de succes a Centrului de Inginerie Bosch din Cluj”, a conchis Raabe.


Situarea centrală a noii clădiri ajută la promovarea unei interacțiuni sporite cu comunitatea din Cluj-Napoca, consolidând astfel parteneriatele strategice ale companiei cu autoritățile locale, companiile partenere, clienții și mediul academic local.

În domeniul educației, la Cluj, Bosch dezvoltă, din 2013, parteneriate de lungă durată cu universitățile locale. În prezent, sunt în derulare trei programe de masterat și trei cursuri universitare dezvoltate împreună cu Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca și Universitatea Babeș-Bolyai. În acest context, compania oferă, anual, peste 50 de burse studenților talentați.


Lucrările de construcție a clădirii de birouri inaugurate joi au început în martie 2018 și au fost încheiate în februarie 2020.

Grupul Bosch este un lider global în furnizarea de tehnologii și servicii. Acesta are aproximativ 400.000 de angajați în întreaga lume. Compania a generat vânzări de 77,7 miliarde de euro în 2019.


Grupul este prezent pe piaţa din România de peste 25 de ani și numără peste 8.000 de angajaţi în cinci entităţi. În anul 2019, Bosch a înregistrat un volum de vânzări de 436 milioane de euro pe piaţa din România.

Ultimele Stiri
abonare newsletter