Economie

Tarifele la energia electrică SCAD cu 1,89% pentru populație de la 1 iulie

Decizia de micșorare a tarifelor pentru clienții casnici a fost luată luni, 29 iunie, în şedinţa Comitetului de reglementare al ANRE.

Tarifele la energia electrică SCAD cu 1,89% pentru populație de la 1 iulie Tarifele la energia electrică SCAD cu 1,89% pentru populație de la 1 iulie

Noile tarife se vor aplica în perioada 1 iulie – 31 decembrie 2020 de către furnizorii de ultimă instanţă: CEZ Vânzare, Electrica Furnizare, E.ON Energie România, Enel Energie, Enel Energie Muntenia, Engie România, Tinmar Energy.

De asemnea, ANRE atrage atenția că de la 1 ianuarie 2021 piaţa va fi fie complet liberalizată.


„Raportat la perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2020, tarifele reglementate aplicate de către furnizorii de ultimă instanţă obligaţi (care asigură 99,9% din consumul celor aproximativ 6 milioane de clienţi casnici pentru care se aplică tarife reglementate) au scăzut în medie cu 1,89%”, potrivit comunicatului.

Începând cu 1 ianuarie 2021 piaţa de energie electrică se liberalizează complet, furnizarea energiei electrice urmând a se realiza în regim concurenţial inclusiv pentru categoria clienţilor casnici care beneficiază în perioada 1 iulie – 31 decembrie 2020 de tarife reglementate. Astfel, fiecare client casnic va trebui să îşi aleagă un furnizor în funcţie de nevoile specifice şi de ofertele concurenţiale puse la dispoziţie de către aceştia.


CITEȘTE ȘI 

Veste PROASTĂ pentru români! Se schimbă vârsta de pensionare, vom lucra MAI MULT

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter