Economie

Un alt oraș din România urmează exemplul Clujului: introduce plata cu cardul în autobuze

Un alt oraș important din țara noastră va urma exemplul Clujului pentru a facilita plata călătoriilor cu mijloacele de transport în comun și va introduce aparate cu ajutorul cărora călătorii pot plăti contactless cu cardul.

Un alt oraș din România urmează exemplul Clujului: introduce plata cu cardul în autobuze Un alt oraș din România urmează exemplul Clujului: introduce plata cu cardul în autobuze

Soluția de plată contactless a călătoriilor, direct în mijloacele de transport în comun din Craiova, va fi implementată, începând din luna iulie. Astfel, toate mijloacele de transport ale societății RAT Craiova vor dispune de câte două validatoare de plată, cu ajutorul cărora oricine își va putea achita călătoria prin simpla apropiere a cardului bancar contactless (Mastercard sau Visa), indiferent de banca emitentă a cardului.

Cluj-Napoca a introdus plata cu ajutorul cardurilor contactless în mijloacele de transport public, în luna iulie 2019, în baza unei soluții implementate de Primăria municipiului Cluj-Napoca, Compania de Transport Public (CTP) și Banca Comercială Română (BCR).


Astfel, soluția de plată cu carduri contactless Mastercard și Visa, emise oriunde în lume, este disponibilă în toate mijloacele de transport ale CTP. Orice posesor de card bancar cu facilitate contactless – indiferent de banca emitentă din România sau din străinătate – poate  să-și achite imediat călătoria în Cluj-Napoca, prin simpla apropiere a cardului de aparatele disponibile în mijloacele de transport ale CTP, în mediu deplin securizat.

CITEȘTE ȘI:


Din iulie, călătoriile cu autobuzele CTP pot fi plătite cu cardurile contactless!

 

 


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter