Economie

Se dau bani de la stat pentru copii. Care sunt condițiile

Veste bună pentru părinți. Potrivit unui proiect de lege adoptat de Stat, părinții vor putea cere bani de la stat pentru a angaja bonă pentru copii.

Părinții vor putea cere bani de la stat pentru a angaja o bonă care să aibă grijă de copil, până la vârsta de trei ani, potrivit avocatnet.ro.

Suma acordată de stat diferă, fiind stabilită în funcție de veniturile nete în familie, dar și de alte condiții. Propunerea legislativă a fost adoptată tacit de Senat, după ce a trecut termenul legal de dezbatere al acesteia. Următorul pas este dezbaterea proiectului de lege în Camera Deputaților, care este for decizional.


Inițiatorii proiectului doresc să ii sprijine pe cei care vor să revină mai repede la muncă, dar nu au cu cine să lase copiii mici acasă.Inițiatorii au propus acordarea unor ajutoare bănești pentru „angajarea” unor bone. În funcție de  veniturile nete ale părintelui singur sau a părinților, cuantumul acestui sprijin material va fi diferit. Nu se vor acorda ajutoare în cazul în care veniturile nete per membru de familie  depășesc 3.500 de lei ,la stabilirea acestor venituri nete fiind scoase din calcul ajutoarele sociale de orice fel sau alocațiile.

Etichete: bani
Ultimele Stiri
abonare newsletter