Economie

Brânzeturile maturate Torockoi, produse în Apuseni, concurență pentru delicatesele franțuzești

Cine a spus că în România nu se fabrică brânzeturi maturate premium care să concureze cu faimoasele delicatese franțuzesti și elvețiene? Vă spunem noi că se produc, undeva în Apuseni, într-un sat din județul Alba.

La Fabrica de Produse Lactate Torockoi, din localitatea Colțești (Alba), se fac unele dintre cele mai bune brânzeturi din România și nu numai: maturate, cu condimente, dar și proaspete.

Ba mai mult, în această făbricuță se face și singura brânză Brie din țară, cu mucegai alb comestibil. Este o brânză aromată semi-moale, care necesită un timp maturare de 45 zile, iar producția ei a început în urmă cu un an.


„Am lansat Brie-ul pe piață în urmă cu an. Aceasta fost o surpriză pentru toți clienții noștri, care au fost foarte impresionați de gustul și textura ei. Au fost uimiță că și în România se poate face brânză Brie de o asemena calitate, pe care au mai consumat-o doar în țările vest Europene, cu tradiție în fabricarea ei”, ne-a declarat Robert Szakacs, Directorul Executiv al Fabricii de Produse lactate Torockoi.

Laptele 100% natural, secretul brânzeturilor Torockoi


L-am întrebat pe Robert care este ingredientul secret al produselor lactate Torockoi și de ce crede el că sunt atât de apreciate, iar răspunsul lui a fost, pe cât de simplu pe atât de însemnat: calitatea materiei prime și atenția sportiă acordată procesului de fabricare.

Diferențele apar încă de la procurarea materiei prime, care trebuie să fie de cea mai bună calitate și pot apărea oricând în procesul de producție, până la ultima fază de maturare. De aceea, este foarte important să monitorizăm toate etapele prin care trec lactatele în producție. Sunt foarte mulți factori care  pot influența calitatea produselor noastre, iar dacă nu suntem atenți, le pot chiar deterioara. Mai ales că laptele este un produs foarte sensibil și necesită foarte mare atenție la prelucrare, dacă ne dorim produse de calitate”, spune managerul Fabricii de lactate Torockoi.


Laptele folosit pentru producerea lor provine de la micii fermieri din Apuseni, care își cresc animalele în mod tradițional, la poalele munților Trascău.

Brânzeturi românești de calitate elvețiană


În ceea ce privește calitatea lactatelor românești, în comparație cu cele din țările Vest Europene, cu tradiție în producerea brânzeturilor, Robert consideră că singura diferență constă în cultura românilor de a le consuma.

Încă de când au început să producem lactate în făbricuța noastră de la poalele Munților Trascău, ne-am uitat constant la cum s-a schimbat cultura românilor de a consuma brânzeturile. Am observat că își doresc să consume și acasă, în România, brânzeturi de calitate, așa cum găsesc în țările cu tradiție în producerea lor, precum Franța, Elveția Germania sau Marea Britanie. Totodată nu își vor să renunțe nici la gustul specific al lactatelor pe care le faceau părinții și bunicii acasa, mai ales în gospodăriile din zonele de munte. Și asta încercăm să le oferim și noi, produse lactate de calitate superioară, dar adaptate gusturilor românilor”, ne mărturisește Robert Szakacs.


Calitatea produselor lactate Torockoi este recunoscută și de clienți, care nu se mai satură de numeroasele sortimente de brânzeturi premium făcute în făbricuța din Colțești, jud. Alba. „Sunt cele mai gustoase bârnzeturi maturate. Am încercat absolut tot (ce vinde Fabrica Torockoi) și iubesc Parmezanul, Apuseana, Puturoasa (de Trascău) și mai ales untul - best ever (cel mai bun)”, a afirmat Catalina-Elena Țîr, una dintre consumatoarele fidele ale produselor Torockoi.

Perfecte pentru masa de sărbători

Sărbătorile de iarnă se apropie cu pași repezi, iar dacă doriți să adăugați ceva delicios în meniul din acest an, brânzeturile maturate premium de la Fabrica Torockoi sunt o alegere inspirată.

„Brânzeturile maturate Torockoi sunt făcute din ingrediente 100% naturale și reprezintă o sursă valoroasă de proteine, calciu, magneziu şi vitamine. În plus, au un gust foarte plăcut, care cu siguranță vă va rămâne în memorie. Ele sunt perfecte atât pentru masa de Crăciun, alături de alte aperitive, cât și sub forma unui platou de brânzeturi pe care să îl adăugați în meniul pentru Anul Nou”, afirmă Alina Szakacs, expert în produse lactate maturate și organizator de bufeturi de brânzeturi pentru evenimente

Iar dacă v-am făcut curioși de gustul lactatelor Torockoi, iarna aceasta le puteți găsi la Târgul de Crăciun din Cluj. Căsuța cu brânzeturi se află în Piața Unirii, standurile interioare, vis a vis de Carousel și Biserica Sf. Mihail. Fie că le vreți pentru voi sau pentru a le face un cadou original și delicios celor dragi, cu siguranță veți impresiona.

În restul anului, lactatele Torockoi se găsesc în toate carmangeriile Petry, Moldovan și Mariflor din Cluj, în hypermarketurile Auchan, dar și online pe site-ul Torockoi.ro, secțiunea Shop.

Ultimele Stiri
abonare newsletter