Economie

Tipografia Arta a inaugurat în mod oficial un modern utilaj tipografic de tipar offset, o premieră în sud-estul Europei - FOTO/VIDEO

Tipografia Arta a inaugurat marți, la noul său sediu din Bulevardul Muncii nr. 237, masina de tipar offset Manroland 705 LV Evolution, realizând, pentru cei care au participat la eveniment, și o demonstrație de lucru a utilajului.

Potrivit managerului societății, Adrian Câmpean, prin opţionalele instalate pe maşina acesta este cel mai modern utilaj de tipar offset care funcționează în acest moment în sud-estul Europei.

Tipografia Arta este o afacere de familie care reunește, în acest moment, trei generații: tatăl, Petru Câmpean, care si-a început cariera în urmă cu peste 50 de ani ca ucenic la Intreprinderea poligrafica de stat, fiul său Adrian Câmpean, licenţiat în ştiinte juridice care s-a alăturat afacerii în 2006, în timp ce nepotul Cristian, acum elev, se arată și el interesat să pătrundă tainele artei tipografice. Alături de această echipă masculină se află și doamnele din familie, cu un rol decisiv în managementul afacerii.


Au fost invitați să participe la inaugurarea utilajului tipografic și a noului sediu, Rafael Penuela, CEOul, Manroland Sheetfed GmbH - producătorul german de utilaje tipar  încă din 1871 – aflat cu această ocazie pentru prima dată în România –, David Istvan președintele Asociației Tipografilor Transilvania, alături de angajați ai tipografiei, furnizori și o mulțime de clienți ai acesteia.

Potrivit reprezentanților tipografiei, printre caracteristicile și avantajele noului utilaj se numără: capacitatea de a tipări la o trecere 5 culori + grup de lăcuire dedicat, tehnologie direct drive, eficiență totală la 18.200 coli/oră, unități de alimentare, eliminare și umezire special concepute pentru producția de mare viteză, interfață de operare ergonomică cu ecrane tactile, software management culoare de ultimă generație, legatură directă la prepress, totul conceput pentru maximă eficiență.


Tipografia Arta e formată dintr-o echipă de oameni pasionaţi de tipar, cu experienţă în industria tipografică de peste 50 de ani, activând atât în domeniul tiparului „comercial”, cât și în domeniile „labeling și packaging”.

Noua mașină de tipar e capabilă să tipărească la 18200 coli/h coli format maxim de 740x1050 mm, 5 culori + lac, cu o grosime de până la 1 mm. Aceasta o face mașina ideală pentru producția de ambalaje din carton pliabil.


Bineînțeles că, datorită opționalelor speciale instalate pe mașină,  aceasta tipărește la fel de bine hârtie subțire și foarte subțire, acoperind practic toată gama de tipărituri offset din coală.

abonare newsletter