Economie

Sute de tineri interesați de locuri de muncă: „Clujul trebuie să fie ultima barieră împotriva emigrării!”

Sute de tineri s-au arătat interesaţi de cele peste 500 de locuri de muncă oferite de firme în cadrul acţiunii organizate, joi, de UDMR şi de administraţiile din patru judeţe, intitulată „Hai Acasă! Bursa de joburi".

Evenimentul „Hai Acasă! Bursa de joburi” a fost organizat la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, de Departamentul pentru Administraţia Publică Locală al Prezidiului Executiv UDMR, în colaborare cu administraţiile locale din judeţele Bihor, Harghita, Satu Mare şi Covasna. Locurile de muncă oferite sunt din diverse domenii, inclusiv în administraţie.

„Iniţiativa acestei burse a locurilor de muncă ne aparţine, respectiv administraţiilor judeţene din judeţele Harghita, Covasna, Bihor şi Satu Mare. (...) Atât pentru tinerii maghiari, cât şi pentru tinerii români, Clujul trebuie să fie o ultimă plasă de protecţie sau barieră împotriva emigrării, dar asta nu contrazice principiul căruia acei tineri care vor să fie mai aproape de părinţii lor, de colegii de clasă, de locurile în care au crescut, să aibă posibilitatea şi să aibă informaţia privind oportunităţile de angajare au", a declarat Horváth Anna, fostul viceprimar al municipiului Cluj-Napoca, actualul şef al Departamentului pentru Administraţia Publică Locală al Prezidiului Executiv UDMR.


„Din păcate este o criză acută a forţei de muncă şi la Satu Mare, dar nu numai. (...) Ne bucură faptul că ni s-au alăturat celelalte judeţe şi în comun, prin cooptarea firmelor private, am organizat această ediţie. În ceea ce priveşte municipiul satu Mare, avem ca parteneri 15 firme mari care au pus la dispoziţie 88 de locuri de muncă. Eu sper din tot sufletul că vor veni acasă tinerii, studenţii, pentru că avem nevoie şi în primărie, şi în instituţii subordonate", a precizat primarul din Satu Mare, Gábor Kereskényi.

Ultimele Stiri
abonare newsletter