Economie

STUDIU: 40% dintre români nu au bani pentru a încheia o poliță de asigurare

Românii conștientizează riscul producerii unor evenimente dar aproape jumătate dintre ei nu au bani să încheie o asigurare.

În intervalul 6-9 mai IRES a realizat un sondaj comandat de Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România. Potrivit studiului realizat în România există un deficit major de informare și lipsa culturii de gestionare a riscului.

Românii conștientizează riscul producerii unor evenimente și efectele asupra situației financiare, dar este o diferență între ceea ce conștientizează și tipul de comportament pe care îl au față de astfel de situații.


Incendiul, dezastrele naturale, îmbolnăvirea și accidentele auto reprezintă principalele riscuri de care sunt îngrijorați românii.

"Deși sunt îngrijorați de producerea riscurilor enumerate, aproximativ 40% din cei intervievați spun că motivul pentru care nu au încheiat o poliță de asigurare până în prezent este lipsa banilor", se arată în studiul realizat de IRES.


Studiul realizat pe un eșantion de 1.348 de subiecți a relevat faptul că doar 19% dintre aceștia nu au încredere în companiile de asigurări, iar 14% spun că nu îi interesează asigurările. Totuși, circa 41% din cei intervievați au declarat că intenționează să încheie o poliță de asigurare în următoarele 12 luni. Aproape 80% din ponderea asigurarilor este generată de ceea ce este obligatoriu prin lege, nu de un act voluntar.

Datele prezentate fac parte din Barometrul UNSAR – IRES „Percepția riscului și cultura asigurărilor din România”


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter