Economie

Dragoş Damian, Terapia Cluj: În magazine găsim miere fabricată în Polonia, dar în Polonia nu găsim produse fabricate în România

Dragoş Damian, CEO al producătorului de medicamente Terapia din Cluj, crede că indiferent ce se cumpără din magazinele locale, produsele ar trebui să fie făcute în România pentru că doar aşa putem susţine economia locală.

„La finalul unui discurs, cei de la putere să îndemne colegii să cumpere ceva fabrica în România. (...) În magazinele de proximitate de pe plan local găsim miere fabricată în Polonia, dar în Polonia nu găsim produse fabricate în România. Trebuie să cumpărăm produse româneşti”, a spus Dragoş Damian în cadrul unei conferințe, scrie zf.ro.

De asemenea, managerul spune că va fi greu să aducem românii plecaţi în străinătate înapoi în ţară.


„Toată generaţia după 67 pleacă în pensie. Vom avea un gol de 2,5 – 3 milioane de oameni până în 2025. Va fi un hop greu de trecut. Şcolile profesionale sunt un lucru extrem de bun. Noi avem 28 de copii care se pregătesc în şcoli de profil care vin la noi, dar s-ar putea foarte bine să plece. Ar trebui să găsim o măsură să îi păstrăm la noi pe cei care fac şcoală la noi, în fabricile noastre. O companie din Vest poate să plătească mai mult decât noi şi asta îi poate face pe tineri să plece”.

Ultimele Stiri
abonare newsletter