Economie

Germanii de la Metro caută IT-işi la Cluj

Grupul de comerţ vrea să apeleze la „categoria tânără de talente cu idei dinamice din regiunea Cluj"

Metro Systems, compania locală care gestionează infrastructura de IT a grupului german de comerţ Metro, a lansat un concept nou pe piaţa IT din Cluj-Napoca - Tech'N Trade, acesta axându-se pe trei direcţii strategice: Tech'n Trade Lab - fabrica de dezvoltare software, Tech'n Trade Hub - generator de idei pentru companiile start-up care inovează în industria de retail şi Tech'n Trade Club - centrul de evenimente IT cu focus pe tehnologia în retail şi spaţiul exclusiv dedicat creşterii unei comunităţi de IT Tech'N Trade (Technology in Trade).

„Pe lângă birourile pe care le avem deja în Bucureşti şi Braşov, principalul motiv pentru care Tech'N Trade a început să prindă viaţă a fost dorinţa companiei de a apela la categoria tânără de talente cu idei dinamice din regiunea Cluj şi să construiască soluţii digitale de retail pentru viitor. Ne-am dorit să aducem un concept nou pe piaţa de IT din Cluj-Napoca - un oraş smart, care este într-o continuă dezvoltare“, a declarat Jürgen Boekholt, managing director în cadrul Metro Systems România, citat de zf.ro


Afacerile Metro Cash & Carry au crescut cu 10%

Comerciantul german Metro Cash & Carry, care a intrat pe piaţa locală în urmă cu mai bine de două decenii, şi-a majorat anul trecut cifra de afaceri din România cu 10%, până la 1,08 mld. euro. Acesta este cel mai puternic avans din ultimii 12 ani.

„În anul financiar 2017/2018 (1 oc­tombrie 2017 - 30 septembrie 2018) am avut o cifră de afaceri de 1,083 mld. euro, în creştere cu 110 milioane euro faţă de anul financiar trecut“, spune Roland Ruffing, executivul german care conduce operaţiunile locale ale Metro Cash & Carry.


Monitorul de Cluj a lansat Magnet CV, cea mai nouă platformă online unde puteți găsi sau oferi locuri de muncă. Magnet CV este o platformă interactivă de joburi, utilă pentru foarte mulți angajatori și oameni aflați în căutarea unui serviciu. Anunțurile de angajare sunt disponibile în timp real, putând fi consultate pe fiecare pagină a portalului de știri MonitorulCJ.ro, sporind astfel atât vizibilitatea lor, cât și șansele de a fi văzute de cititorii aflați în căutarea unui loc de muncă.

Etichete: cluj it metro german
abonare newsletter