Economie

Regia Autonomă de Termoficare Cluj-Napoca se transformă în societate pe acțiuni

Regia Autonomă de Termoficare (RAT) Cluj-Napoca se transformă în Societatea Comercială Termoficare Napoca SA. Decizia va fi luată în ședința de Consiliu Local de marți, 5 martie.

Potrivit proiectului de hotărâre, acționar unic la această societate va fi Primăria Cluj-Napoca.

“Capitalul social al societății va fi constituit din patrimoniul propriu al Regiei Autonome din Termoficare Cluj-Napoca evaluat, în iunie 2018, la suma de 4.231.000 lei și a titlurilor de participare a noii societăți pe acțiuni Termoficare Napoca SA ce va fi înființată urmare preluării patrimoniului (activelor și pasivelor) Regiei Autonome de Termoficare. Societatea va fi administrată de un consiliu de administrație format din 7 membri, după cum urmează: Emil Miron, Radu Munteanu, Alexandru Coroian, Mircea Abrudean, Ștefan Rudol Szasz, Călin Forna și un reprezentat Ministerului Finanțelor”, se arată în documentul citat.


Potrivit bilanțului RAT, în iunie 2018, regia avea datorii de 19,2 milioane lei (datorii către furnizori, credite bancare, împrumuturi, datorii la bugetul de stat etc) și venituri totale de 34,5 milioane lei.

Anul trecut, în iulie, Regia Autonomă de Termoficare (RAT) Cluj-Napoca a cerut Consiliului Local majorarea prețurilor pentru energia termică livrată populației. Conducerea RAT Cluj-Napoca susținea că din cauza debranșărilor, regia nu mai poate acoperi cheltuielile curente din prețurile și tarifele în vigoare, riscând pierderi financiare.


Dacă până la acea vreme, prețul local al energiei termice în municipiul Cluj-Napoca la care s-a facturat energia termică furnizată populației era de 220 lei/Gcal, din octombrie 2018 prețul de facturare a energiei termice a crescut la 242 lei/Gcal.

RAT Cluj-Napoca reprezintă peste 26.500 de apartamente, respectiv aproximativ 65.000 de locuitori precum și agenți economici și instituții din Cluj-Napoca.

Ultimele Stiri
abonare newsletter