Economie

Voucherele de vacanță au scumpit litoralul românesc! Ce oferte aleg clujenii pentru anul acesta?

Clujenii se pregătesc deja pentru vacanța de anul acesta. Vezi ce schimbări au apărut în oferta și cererea locală

Ofertele early booking de acum au ajuns să egaleze ofertele din plin sezon de anul trecut Ofertele early booking de acum au ajuns să egaleze ofertele din plin sezon de anul trecut

Ofertele de vacanță pe litoralul românesc s-au scumpit cu peste 10% anul acesta, potrivit specialiștilor consultați de Monitorul de Cluj. „De vină” sunt voucherele de  vacanță care îi obligă pe bugetari să le folosească la noi în țară.

Hotelierii români au simțit oportunitatea creată de eliberarea de tichete de vacanță pentru bugetari și au crescut prețurile anul acesta.


„Litoralul românesc a crescut destul de tare ca prețuri, părerea mea este că din cauza voucherelor de vacanță care se dau bugetarilor. Practic ofertele early booking de acum le egalează ca valoare pe cele cumpărate cu puțin timp înainte de concediu anul trecut. Astfel că, dacă îți iei un all inclusive ajungi lejer la prețul unei oferte în Turcia. Sunt clienți care optează pentru litoral strict pentru că au acele vouchere. Dacă sunt doi beneficiari ai tichetelor mai pun câțiva bani pe lângă și se duc la noi la mare. Cei care nu beneficiază de vouchere, în general preferă destinațiile de afară”, explică pentru Monitorul de Cluj Amalia Boboc, senior travel consultant la Crisoldo Tur.

„Anul acesta am cumpărat un sejur de 7 zile, în Eforie Sud, all inclusive, pentru doi adulți și un copil, cu 4300 de lei. Și eu și soția suntem profesori și beneficiem de vouchere altfel alegeam altă destinație. Mi se pare foarte scump, având în vedere că acum 3 ani, exact pentru aceeași ofertă, la același hotel plăteam în regim early booking 1600 de lei”, povestește clujeanul Dan Birta.


Egiptul pe lista preferatelor clujenilor

Tot mai mulți clujeni aleg Egiptul ca destinație pentru concediu, potrivit agenților de turism.

„Destinațiile preferate au rămas Turcia și Grecia, dar de anul trecut încoace a revenit în preferințe destinația Egipt. Prețurile sunt puțin mai mici față de Turcia, iar raportul calitate preț este mai bun, pentru că sunt multe locuri de vizitat în Egipt. Clujenii sunt deschiși, însă și la destinații exotice”, spune Amalia Boboc.


Clujenii fac planuri din timp

Numărul celor care cumpără cu câteva luni înaintea concediului ofertele de la agențiile de turism a crescut anul acesta.

„Comparativ cu anul trecut s-au semnat mai multe contracte early booking, clujenii au început să perceapă altfel termenul și să se gândească din timp la vacanța lor. Asta le oferă prețuri mult mai accesibile. Este și varianta de last minute, dar la vânzările care au fost anul acesta nu știu dacă o să fie foarte bogată oferta”, conchide specialista în turism, consultată de Monitorul de Cluj.

Ultimele Stiri
abonare newsletter