Economie

Manager florărie: Bărbații clujeni sunt conservatori, majoritatea aleg trandafiri roșii

Ziua îndrăgostiților ar putea fi denumită la Cluj „ziua trandafirilor roșii”, celebra floare fiind preferata bărbaților atunci când vor să-și demonstreze dragostea, potrivit reprezentanților florăriilor locale.

Aceștia s-au pregătit cu sute de trandafiri roșii, pentru o zi care le crește vânzările chiar cu 100%.

„Oricât am încerca să le arătăm domnilor că există și alte flori roșii, ei sunt destul de conservatori și tot trandafiri roșii aleg, fie ca sunt la fir, fie că sunt legați într-un buchet”, spune, pentru Monitorul de Cluj Andrada Arion, Owner la Gradina cu lalele.


Potrivit acesteia, doar 10-15% dintre clienți optează pentru alte flori, fie că sunt colorate sau sunt plante la ghiveci.

Vestea bună este că bărbații clujeni sunt din ce în ce mai galanți și nu așteaptă o astfel de ocazie să ofere o floare. Managerul Gradina cu lalele ne-a povestit și că vânzarile sunt în creștere de la an la an, deoarece oamenii încep să ofere mai des flori, cu mai mult drag și de bugete mai mari.


Trandafirii criogenați, „fița” ultimilor ani

Fiecare persoană care primește un buchet de flori de la cineva drag, și-ar dori ca acesta să se păstreze proaspăt o perioadă cât mai lungă. Industria florilor nu a rămas indiferentă la aceste dorințe, așa că acum există o serie de metode prin care frumusețea florilor poate fi făcută să dureze ani la rând. Spre exemplu, criogenarea este o metodă prin care trandafirii păstrează forma și culoarea celor naturali, dar care, spre deosebire de aceștia, rezistă de la 3 la 25 de ani.

Ultimele Stiri
abonare newsletter