Economie

Fiscul clujean are șef nou de la Craiova

Numirea s-a făcut „pe bază de repede”, noul șef a fost înștiințat acum o săptămână că își ia postul în primire ieri.

sursa foto oltenasul.ro sursa foto oltenasul.ro

Directorul general al Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice (DGRFP) Craiova, Mircea Pârvuleţu, a fost detaşat, printr-un Ordin al preşedintelui ANAF, la Cluj-Napoca.

Pârvuleţu şi-a luat noul post în primire chiar de ieri, 11 februarie 2019, şi este detaşat pentru o perioadă de şase luni. Contactat de Gazeta de Sud, el a spus că nu știe care sunt motivele pentru care a fost detaşat la Cluj şi nici cine va veni în locul său la Craiova, însă consideră că a fost promovat. „Ocup acelaşi post de director general, dar eu consider că am fost promovat de la o regiune mai mică la o regiune mai mare şi cu o putere economică mai mare. La Cluj, sunt arondate şase judeţe, pe când la Craiova sunt cinci. Nu cunosc motivele pentru care s-a făcut această detaşare[…] Începând de astăzi (ieri – n.r.) eu mi-am luat noul post în primire“, a spus Mircea Pârvuleţu, pentru GdS.


Clujul are datorii mari de recuperat de la contribuabili

Monitorul de Cluj scria ieri despre suma colosală pe care o are Fiscul de recuperat de la contribuabili, iar  Mircea Pârvulețu se laudă cu încasări peste medie. „Pe anul trecut noi am depăşit programul de încasări pe regiune. Am încasat 102% faţă de program”, le spunea noul șef de la Cluj, jurnaliștilor craioveni.


 Citește și Sumă COLOSALĂ pe care Fiscul clujean trebuie să o recupereze de la datornici

Preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, Mihaela Triculescu, a dispus acum câteva zile aplicarea mobilităţii funcţionarilor publici la nivelul a 20 de structuri fiscale din cadrul agenţiei, cele mai multe decizii au privit structura coordonată de vicepreşedintele ANAF, Ştefan-Cosmin Doliş.
Astfel, conform unui comunicat remis presei, au avut loc schimbări la nivelul conducerii pentru 19 structuri vamale, respectiv: la Direcţia Generală a Vămilor, la nivelul Direcţiilor Regionale Vamale (trei directori executivi), cinci şefi Birou Vamal, un şef adjunct birou vamal la Birourile Vamale de Interior şi nouă şefi birou vamal la Birourile Vamale de Frontieră.
ANAF asigură administrarea impozitelor, taxelor, contribuţiilor şi a altor venituri bugetare date prin lege în competenţa sa, aplică politica şi reglementările în domeniul vamal şi exercită atribuţiile de autoritate vamală, precum şi controlul operativ şi inopinat privind prevenirea, descoperirea şi combaterea oricăror acte şi fapte care au ca efect evaziunea fiscală şi frauda fiscală şi vamală, precum şi a altor fapte date prin lege în competenţa sa.

Etichete: sef finante cluj
Ultimele Stiri
abonare newsletter