Economie

Crescătorii de ovine din Cluj: Contractele de vânzare a mieilor în Kuweit, simple „povești politice”

Din mieii clujenilor se vor înfrupta tot turcii și anul acesta, alte posibilități de export fiind pur imaginative, potrivit reprezentanților fermelor agricole din județ.

miei miei

Ministerul Agriculturii anunța, acum câteva zile, semnarea unui contract important de livrare a ovinelor în Kuweit. Crescătorii din Cluj spun că acestea sunt doar „povești politice”.

„În urma vizitelor efectuate de premierul României, Viorica Dăncilă și de o parte din membrii cabinetului, în țările din Golf, precum și a eforturilor depuse pentru promovarea proiectelor și a acțiunilor de consolidare a relațiilor între mediile de afaceri din România și țările din Golful Persic, în vederea deschiderii piețelor externe, România înregistrează primele rezultate concrete. Astfel, deschiderea piețelor externe devine o certitudine întrucât compania Al Mawashi din Kuweit, societate care alimentează și piața Emiratelor Arabe Unite, a contractat deja un efectiv de 200.000 capete ovine care urmează a fi livrate în cursul anului 2019, din care prima livrare de 70.000 de capete va fi efectuată în luna martie a acestui an”, se arată în anunțul publicat de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR).


Reprezentanții crescătorilor din Cluj, contactați de Monitorul susțin că reprezentanții MADR s-au grăbit să facă declarații pentru a se pune într-o lumină favorabilă, neexistând „nimic concret încă”.

O parte a mieilor din Cluj, exportați la turci

Crescătorii spun că până acum sunt semnate contracte cu samsari care duc ovinele în Turcia, restul fiind valorificați pe piața internă.


Potrivit MADR, în momentul de față ovinele reprezintă un potențial extraordinar de export, pe care România îl deține și care trebuie valorificat la maxim.

Ultimele Stiri
abonare newsletter