Economie

Clujencele, momite cu denumiri atractive de meserii să facă videochat

Nomenclatorul pentru joburile erotice a devenit foarte variat, printre cuvintele cheie se numără artist sau entertainer.

Studiourile videochat din Cluj-Napoca promit salarii de mii de euro viitoarelor colaboratoare și încearcă să le atragă prin anunțuri de angajare care ambalează frumos adevăratele servicii pe care trebuie să le presteze și sub denumiri care nu au nicio legătură cu acestea, făcând chiar să pară că munca prestată e una nobilă.

„Artist online”, „live cam artist”, „online entertainer”, „hostess online”, „model online” sunt denumirile pentru model videochat prin care o firma cu sediu și în Cluj-Napoca își caută angajate pe un site de job-uri.


Nici anunțul nu conține cuvântul videochat. ”Daca iți doresți sa devii un artist de top, daca iți dorești un job care cu siguranță te va ajuta sa iți îndeplinești toate visele, dacă iți dorești să devii independentă, din punct de vedere financiar, împreună putem reuși. Alături de noi vei avea întotdeauna o întreagă echipă, ai nevoie doar de ambiție și seriozitate, de restul ne ocupam noi. Și nu iți promitem degeaba ca vei reuși, îți garantăm asta”, se arată în anunțul de angajare ”ascuns” sub o asemenea denumire.

Se promit câştiguri fabuloase

Salariul unui manager de top este depăşit în anunţuri de cel promis tinerelor. Spre exemplul, anunţul amintit mai sus includea ca momeală suma de 5.000 de euro pe lună. În timp ce în unele dintre mesaje se promit venituri nelimitate, în altele câştigurile sunt „mai modeste”.


Joburile erotice stârnesc curiozitatea a tot mai multe tinere

Interesul pentru locurile de muncă poate fi cuantificat prin numărul de citiri ale anunţurilor on-line. Astfel, printre cele mai atractive domenii se numără activităţile erotice. Spre exemplu, în timp ce un anunţ de angajare de personal pentru curăţenie pentru Cluj-Napoca a adunat în cinci zile puţin peste 3.000 de vizualizări, pe portalul Piața online, un alt anunţ, prin care se caută personal pentru masaj erotic, tot pentru municipiu, a contabilizat aproape peste 2.300 de vizualizări în doar 12 ore de la postare.

abonare newsletter