monitorulcj.ro Menu
Economie

Pentru "creșterea calității actului de justiție", Ministerul Justiției cumpără 241 de mașini în valoare de peste 2,18 milioane euro

Ministerul Justiţiei va achiziționa 241 de mașini în valoare de aproximativ 10 milioane de lei pentru transportul personalului şi documentelor, în interes de serviciu, motivând că acestea vor contribui la creşterea calităţii actului de justiţie.

"Autoturismele sunt destinate deplasării în interes de serviciu a personalului sau documentelor de specialitate din cadrul Ministerului Justiţiei şi a instanţelor judecătoreşti, pe următoarele categorii de drumuri: Autostrăzi; Drumuri europene; Drumuri naţionale; Drumuri judeţene; Drumuri comunale", anunţă Ministerul Justiţiei.

Conform caietului de sarcini anexat licitaţiei, "utilizarea acestor autoturisme la nivelul Ministerului Justiţiei şi a instanţelor de judecată va contribui la creşterea calităţii actului de justiţie", aducând beneficii precum "modernizarea parcului auto" şi "îmbunătăţirea condiţiilor de lucru pentru desfăşurarea activităţii".


"Autoturismele trebuie să fie noi, nerulate, fabricate în anul 2019, să nu fi avut alţi proprietari şi să fie în stare perfectă de funcţionare" şi "ofertate în aceeaşi configuraţie (marcă, model, culoare, dotări etc.)", conform caietului de sarcini al anunţului.

Valoarea totală estimată pentru achiziţionarea autoturismelor este de 10.382.766,05 lei (circa 2,18 milioane euro), iar "încheierea contractului de achiziţie publică este condiţionată de disponiblilitatea fondurilor din venituri proprii din expertiză tehnică judiciară şi extrajudiciară".


Anul acesta Ministerul Justiţiei a mai iniţiat şi procedura de achiziţie publică pentru dotarea tuturor instanţelor de judecată cu echipamente de videoconferinţă, în prezent aproximativ 40% dintre instanţe nefiind dotate cu astfel de echipamente, a anunţat, pe Facebook, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.