Economie

“Clujul e SUPRAÎNCĂLZIT”. Industria de IT, “ATERIZARE DURĂ" din cauza crizei de angajați

Cel mai mare risc de “aterizare dură” pentru industria de IT din România, care a crescut puternic în ultimii ani, este reprezentat de robinetul prea mic de resurse umane specializate.

“Dacă industria aceasta se va împiedica de ceva în România va fi de faptul că nu reuşeşte să crească suficient robinetul de resurse umane specializate de care are nevoie”, a declarat Florin Talpeş, fondator al producătorului de soluţii de securitate cibernetică Bitdefdender, marţi seara în cadrul unui eveniment organizat de Asociaţia Naţională a Industriei de Software si Servicii.

“Industria de IT se dezvoltă într-un ritm între 10 şi 12% anual de ceva vreme. Dacă ne uităm la resursa umană clasică tradiţională - absolvenţii facultăţilor de IT, aici ritmul de creştere este mult mai mic. Eu nu am mai auzit în ultimii ani industria plângându-se de calitatea absolvenţilor, industria se plânge foarte mult de numărul absolvenţilor. Vreau sa vă zic că vedem deja un fenomen care se întâmplă la Cluj - este ceea ce este descris ca «hard landing». Clujul este după părerea mea puţin supraînfierbântat, adică nevoia de resurse umane este mult mai mare decât ce poate să ducă întreaga regiune”, s spus Talpeș.

abonare newsletter