Economie

Președintele Austrian Space Forum: Primul om care va păși pe Marte ar putea fi chiar unul dintre copiii din Cluj

Gernot Grömer, preşedintele Austrian Space Forum, este unul dintre spekerii de la TEDx Cluj care a susţinut un discurs de excepţie în cadrul evenimentului din week-end-ul acesta.

El  a condus 12 misiuni de simulare a vieţii pe Marte şi coordonează programul prin care se construieşte primul costum spaţial cu care oamenii ar putea ajunge pe planeta roşie.

“În 20-30 de ani prima misiune (umană) pe Marte se va întâmpla. Primul om care va păși pe planeta Marte s-a născut deja și ar putea fi chiar unul dintre copiii care se află în clasa unei școli primare de aici din Cluj”, a transmis Gernot Grömer. Specialistul în astrobiologie a vorbit despre progresul științific și tehnologic care va determina trimiterea primului echipaj uman pe Planeta Roșie, precum și despre importanța unei astfel de călătorii pentru specia umană.


 „Tot ce facem în laboratoarele noastre este pentru generațiile viitoare, pentru a le ajuta să exploreze ceea ce nimeni nu a mai explorat vreodată. Folosim tehnologie pe care trebuie să o  dezvoltăm în mers. Avem nevoie de lucruri pe care nu le putem cumpăra de pe Ebay. Multă lume ne spune că nu are rost să facem asta pentru că avem destule alte probleme aici, pe Pământ, însă trebuie să ne asumăm riscuri, să răspundem provocărilor și să mergem dincolo de limite”, a precizat Gernot Grömer.

El a mai subliniat că trăim într-o lume pe care bunicii noştri ar considera-o Science Fiction.


 „Trimiţi oameni sau roboţi pe marte? Ne gândim: şi/şi, au fiecare avantaje şi dezavantaje”, spune Gromer. „Noi vom vedea mai adânc înspre ce e Universul. E ca şi cum intri într-o librărie cu cărţi pe care nu le-a mai văzut nimeni”, continuă el.

Cât de aproape este comunitatea științifică de pe Pământ de a trimite primul echipaj uman pe planeta Marte, ce înseamnă să ai o cultură a echipei care duce lucrurile înainte,  sau ce efecte poate avea tehnologia atunci când o lăsăm să intre în viețile noastre, au fost doar câteva dintre întrebările care au apărut în discursurile invitaților TEDxCluj din acest acest an.

Etichete: tedxcluj 2017
abonare newsletter