Economie

Fond dedicat startup-urilor, în valoare de 250.000 euro, lansat la Cluj

Peste 30 de oameni de afaceri din Transilvania au decis să finanţeze startup-uri la Cluj, în cadrul unui program de accelerare care investeşte 250.000 de euro pentru aproximativ 10-15 echipe în 2017.

Printre investitori sunt nume precum Andrei Dunca, fondator LiveRail, companie achiziţionată de Facebook cu 500 mil. dolari, Sergiu Biriș, fondatorul Zonga & Trilulilu, Phillip Kandal, care şi-a vândut compania către Telenav cu 24 de mil. euro, Voicu Oprean, Marcel Anghel sau Călin Văduva, fondatorii unora dintre cele mai mari companii de IT din Cluj.

Programul  este fondat și condus de antreprenorii Radu Iuhas, Bogdan Colceriu, Vlad Iuhas, Jennifer Austin și Adrian Horotan. “Investesc în primul rând în echipa din spatele Risky Business. Am încredere că majoritatea companiilor accelerate de ei vor face titlurile ziarelor în următorii ani”, declară Sergiu Biriș.


Fondul de accelerare va investi până la 20.000 de euro în circa 15 companii de-a lungul acestui an, iar cei peste 30 de investitori au şansa să co-investească în oricare dintre acestea sume de până la 100.000 de euro.

Perioada de înscriere pentru programul de accelerare este deschisă până pe 15 februarie, aplicațiile fiind evaluate pe măsură ce sunt primite. Pe lângă investițiile financiare, programul mai oferă ajutor în ceea ce privește produsul, intrarea pe piață sau strategia.

Ultimele Stiri
abonare newsletter